Μπαρτζώκας: «Επαγγελματική απόφαση»

Μπαρτζώκας: «Επαγγελματική απόφαση»

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ειλικρινής στο κριτήριο της επιστροφής του στον πάγκο του Ολυμπιακού, ρεαλιστής για την προσπάθεια επίτευξης του ενός και μοναδικού στόχου στη φετινή περίοδο που είναι η πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και αισιόδοξος ότι οι «ερυθρόλευκοι» παίκτες μπορούν να έχουν καλύτερη απόδοση, ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις πρώτες δηλώσεις του, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών. Η επανεμφάνιση του Ελληνα τεχνικού στον πάγκο, θα γίνει στο σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αλμπα, στο ΣΕΦ (21.00) για τη 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ο Μπαρτζώκας έχοντας κάνει, μόλις, δύο προπονήσεις, καλείται να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην όγδοη νίκη του, ώστε να αρχίσουν να αυξάνονται οι πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ και να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Την Παρασκευή ακολουθεί και δεύτερος συνεχόμενος αγώνας του Ολυμπιακού στο Φάληρο, με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις και την προσδοκία η νέα «σελίδα» του Μπαρτζώκα να αρχίσει με δύο νίκες.  Η «τραυματισμένη» σχέση του Μπαρτζώκα με τους αδελφούς Αγγελόπουλους, αποκαταστάθηκε από την έμπρακτη πρόθεσή τους να τον επαναφέρουν στον «ερυθρόλευκο» πάγκο και υπογράφοντας συμβόλαιο 2,5 ετών. Υπάρχει, όμως, και η μεταμέλεια όσων οπαδών του Ολυμπιακού τον προπηλάκισαν στον χώρο πάργκιγκ του ΣΕΦ, τον Οκτώβριο του 2014 και χωρίς να έχει καμία διοικητική κάλυψη, παραιτήθηκε. Στο σημερινό παιχνίδι υπάρχει η καλύτερη ευκαιρία για το «περασμένα-ξεχασμένα» και των δύο πλευρών, καθώς η ομάδα μπάσκετ βρίσκεται σε λίαν δυσχερή θέση…

«Δεν έφυγα και με τον καλύτερο τρόπο, ήρθα με καλύτερο. Δεν είναι τίποτα το ίδιο από την προηγούμενη φορά και μόνο ο Βασίλης, ο Γιώργος και ο Κώστας ήταν και το 2013. Η απόφασή μου ήταν καθαρά επαγγελματική, λόγω της ελκυστικής πρότασης και όχι συναισθηματική. Είμαι προετοιμασμένος για ακραία συναισθήματα αγάπης, αποθέωσης και το αντίθετο. Εζησα το πάρκινγκ με 20.000 κόσμο όταν γυρίσαμε με την Ευρωλίγκα, το έζησα και διαφορετικά…» είπε ο πρώτος Ελληνας προπονητή που κατέκτησε την Ευρωλίγκα, το 2013 και συνέχισε για την προοπτική του Ολυμπιακού στις 15 τελευταίες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας.

«Χρειάζεται σταθερότητα, ένα στάνταρ απόδοσης σε κάθε παιχνίδι και όχι αυξομειώσεις. Επειτα από μεγάλες νίκες, ο Ολυμπιακός έκανε ήττες. Είναι προφανές ότι η ομάδα πρέπει να βελτιώσει την ομαδικότητα, ενώ πρέπει να μπουν και κάποιοι κανόνες στην άμυνα. Δεν πρέπει να αφήσουμε την Αλμπα να παίξει στον ρυθμό της. Το υλικό της ομάδας απεικονίζεται στη βαθμολογία. Ολοι, όμως, είναι πολύ καλύτεροι απ’ όσο έχουν δείξει έως τώρα και ατομικά και ομαδικά».

• Δύο ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει η 19η αγωνιστική, με την ΤΣΣΚΑ να υποδέχεται τη Ρεάλ και τη Μακάμπι να αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα, ενώ θα παίξουν Χίμκι – Βαλένθια, Φενέρμπαχτσε – Βιλερμπάν και Αναντόλου Εφές -Αρμάνι. 

• Στον Παναθηναϊκό, ο νεοαποκτηθείς Αντι Ράουνιτς δήλωσε έτοιμος να παίξει στον αγώνα με την Μπάγερν, αύριο στο ΟΑΚΑ και υπολογίζεται από τον Ρίκ Πιτίνο.

• Την τουρκική Μπαντίρμα θα υποδεχθεί σήμερα (19.00) στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ για την 11η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή