Ευρωλίγκα: Μοναδική ευκαιρία αναρρίχησης για ΠΑΟ

Ευρωλίγκα: Μοναδική ευκαιρία αναρρίχησης για ΠΑΟ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχής γενομένης από τον σημερινό αγώνα με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ (21.00) για τη 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός στοχεύει σε νικηφόρο σερί τριών νικών στις επόμενες αγωνιστικές, αξιοποιώντας την έδρα του, καθώς θα ακολουθήσουν οι αναμετρήσεις με τη Ζαλγκίρις, μεθαύριο και τη Βιλερμπάν (24/1).

Προερχόμενοι και από την ήττα στο Μιλάνο, οι «πράσινοι» χρειάζονται επαναφορά στην βαθμολογική «αναρρίχησή» τους προς την πρώτη τετράδα (πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ), περιμένοντας… απώλειες της Αρμάνι, της ΤΣΣΚΑ και της Μακάμπι που προηγούνται στη βαθμολογία.

Τις πρώτες «συστάσεις» του στον Παναθηναϊκό και στην Ευρωλίγκα, θα δώσει ο νεοαποκτηθείς, Αντι Ράουτινς, που θα πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Ρικ Πιτίνο, αν και έχει προπονηθεί τρεις φορές με τους νέους συμπαίκτες του.

Ο Αμερικανός τεχνικός του «τριφυλλιού» ζήτησε την προσέλευση των φιλάθλων, ενώ περιμένει από τους παίκτες του να παρουσιάσουν βελτίωση στα αμυντικά καθήκοντά τους και στη συγκομιδή των ριμπάουντ.

«Αυτές οι δύο εβδομάδες είναι μεγάλες για τον Παναθηναϊκό. Θα δώσουμε τρία παιχνίδια στην έδρα μας», είπε ο Πιτίνο. Η Μπάγερν είναι στη 15η θέση και χωρίς στόχο πρόκρισης, κάνει συλλογή εμπειριών στη διοργάνωση.

• Στην έδρα της ρωσικής Νίζνι με την οποία είναι ισόβαθμο (6 νίκες-4 ήττες), αλλά έχει ηττηθεί στον αγώνα του πρώτου γύρου, θα δοκιμαστεί σήμερα (19.30) το Περιστέρι για την 11η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λίγκ.

Νέο πρόσωπο στη Νίζνι, είναι ο Αμερικανός σέντερ, Τέρελ Παρκς, που έπαιζε μέχρι πρότινος στη Λάρισα. Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση του τρίτου ομίλου κι αν ηττηθεί για δεύτερη φορά από τη Νίζνι, θα διατηρήσει ακέραιες πιθανότητες πρόκρισης στη φάση των «16», αν αποφύγει ισοβαθμία με την Μπάμπεργκ (5η θέση, 5-5) που θα υποδεχθεί στην Αθήνα, ύστερα από δυο εβδομάδες.

• Η εκτός έδρας ήττα του Προμηθέα από την Μπρέσια στην πρεμιέρα της φάσης των «16» του Εurope Cup δεν αφήνει περιθώρια και νέας απώλειας για την πατρινή ομάδα που θα αντιμετωπίσει σήμερα (19.30), τη γερμανική Ολντενμπουργκ.

Ο Προμηθέας θα πρέπει να διατηρήσει το αήττητο της έδρας του στους τρεις αγώνες που θα δώσει, ώστε να διεκδικήσει τη μία εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου και την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η προσαρμογή των νεοαποκτηθέντων Μαυροκεφαλίδη και Μάντζαρη αποτελεί το μεγαλύτερο ζητούμενο για τον προπονητή, Μάκη Γιατρά.

• Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί (20.00) την πρωτοπόρο του τέταρτου ομίλου, Ντιζόν στο γήπεδο της Πυλαίας και μόνο αν νικήσει τη γαλλική ομάδα, θα ανανεώσει τις ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισής του, καθώς βρίσκεται στην έκτη θέση (4 νίκες-6 ήττες) και θα πρέπει να «προσπεράσει» στη βαθμολογία τις προπορευόμενες, Σομπατέλι και Νεπτούνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή