Ευρωλίγκα: Να δείξουν πιο βελτιωμένοι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Ευρωλίγκα: Να δείξουν πιο βελτιωμένοι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε νίκη, ιδιαίτερα στις έδρες τους, είναι επιτακτική για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό που επιστρέφουν και πάλι σήμερα, στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ, για να αντιμετωπίσουν, αντίστοιχα, τη Ζαλγκίρις (21.30) και την Μπάγερν Μονάχου (20.30). Για τους «ερυθρόλευκους» που ηττήθηκαν εντός έδρας από την Αλμπα, πριν από τρεις ημέρες, η αναγκαιότητα της όγδοης νίκης βρίσκεται σε μέγιστο βαθμό, αφού ήδη, έχουν γνωρίσει πέντε ήττες σε εννέα παιχνίδια και θα πρέπει να συνεχίσουν να διεκδικούν την πρόκριση στα πλέι οφ, παρά τις μειωμένες πιθανότητες.

Και για τον Παναθηναϊκό, όμως, ισχύει το ίδιο, καθώς «κυνηγά» την είσοδο του στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και θέλει να αξιοποιήσει το πρόγραμμα των τριών συνεχόμενων αγώνων του στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η διάρκεια της αμυντικής αποτελεσματικότητας των «αιωνίων» αντιπάλων είναι το κοινό ζητούμενό τους στα σημερινά παιχνίδια. Η Μπάγερν, σε διάστημα δύο δεκαλέπτων, έδειξε κόντρα στον Παναθηναϊκό ότι παίζει χωρίς άγχος και μπορεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, χωρίς ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ, αλλά η απόδοσή της είναι ανταγωνιστική. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα από γερμανική ομάδα, είναι «απαγορευτική» για τον Ολυμπιακό.

«Τα πάντα διορθώνονται, απλώς να έχουμε θετική σκέψη. Δεν μιλάω μόνο για εμάς και τους παίκτες, αλλά για όλο τον περίγυρο της ομάδας. Μαθηματικά έχουμε ελπίδες, αλλά η φιλοσοφία μας θα είναι πάντα το επόμενο παιχνίδι. Η Μπάγερν έχει αρκετό επιθετικό ταλέντο, διαθέτει σουτέρ και αυτό το δείγμα με τον Παναθηναϊκό ήταν χαρακτηριστικό. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος και επιθετικός στην άμυνα θα έχεις πρόβλημα. Πάντως, στη φετινή Ευρωλίγκα, οι παίκτες παίζουν περισσότερο για τα ποσοστά τους και γι’ αυτόν τον λόγο βλέπουμε μεγάλα σκορ», τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού εξασφαλίσει ίσους όρους συμμετοχής…

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού θα προχωρήσει σε δύο αλλαγές ξένων παικτών, μετά το σημερινό παιχνίδι με την Μπάγερν και παραδέχθηκε ότι οι επιλογές ελεύθερων παικτών είναι λίγες σ’ αυτή τη χρονική φάση και είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί και αγορά παίκτη από άλλη ομάδα.

Στον Παναθηναϊκό, η επιστροφή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με τη Ζαλγκίρις, η οποία προέρχεται από τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα,στο Βελιγράδι, δημιουργεί συνθήκες αυξημένης προσοχής για τη λιθουανική ομάδα.

«Μοιάζουμε ως ομάδες και περιμένω σκληρό παιχνίδι. Είναι ομάδα που παλεύει σκληρά και δίνει πάντα το εκατό τοις εκατό. Εχει παίξει τέσσερα εξαιρετικά παιχνίδια. Αλλάζει συχνά στην άμυνα. Είναι μια παρόμοια ομάδα σε σχέση με πέρυσι, με το τι προσπαθεί να βρει και στις δύο πλευρές του παρκέ. Εμείς δείξαμε τρομερή επιμονή στον τελευταίο αγώνα», είπε ο Ρικ Πιτίνο και επεσήμανε την αδυναμία των παικτών του στα τρίποντα που επιχειρούν οι περισσότεροι αντίπαλοι του ΠΑΟ.

«Είμαστε στην τελευταία θέση στα τρίποντα που δίνουμε. Αυτό συμβαίνει γιατί μας κερδίζουν μετά την ντρίμπλα ή μετά το pick ‘n roll. Οταν κάνουμε μια αλλαγή στην άμυνα δίνουμε ελεύθερα τρίποντα. Εκεί πρέπει να βελτιωθούμε».

Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής: TΣΣΚΑ – Μπασκόνια, Ζενίτ – Βαλένθια, Αναντόλου Εφές – Βιλερμπάν, Ερυθρός Αστέρας – Αλμπα.

• Yπό την έγκριση της ΕΟΚ είναι η εισήγηση που έκανε ο Ρικ Πιτίνο για τη σύσταση πολυμελούς προπονητικού επιτελείου στην εθνική ανδρών, ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά της Βικτόρια, τον ερχόμενο Ιούνιο και τη διεκδίκηση πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Αμερικανός τεχνικός θέλει να δημιουργηθεί εξαμελής προπονητική ομάδα στον πάγκο της Εθνικής, από δύο συμπατριώτες του και τέσσερις Ελληνες που θα έχουν, κυρίως, τον ρόλο του σκάουτερ για τις αντιπάλους της εθνικής ομάδας, ενώ εισηγήθηκε και αλλαγή γυμναστή. Το κόστος αυτών των συνεργασιών θα εξεταστεί από την ομοσπονδία για τη δυνατότητα αποδοχής τους, ενώ θα υπάρχει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πιτίνο με τον Θανάση Σκουρτόπουλο που θα καθοδηγήσει την Εθνική στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή