Ευρωλίγκα: Τώρα αρχίζουν οι «τελικοί» για Ολυμπιακό ενόψει 8άδας

Ευρωλίγκα: Τώρα αρχίζουν οι «τελικοί» για Ολυμπιακό ενόψει 8άδας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού για να υπάρχουν μαθηματικές πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας είναι δέκα νίκες στις 14 αγωνιστικές που θα διεξαχθούν μέχρι τις 9 Απριλίου. Παιχνίδια όπως το σημερινό (19.00) που θα δώσουν οι «ερυθρόλευκοι» (8 νίκες-12  ήττες) στην Αγία Πετρούπολη, με αντίπαλο την ουραγό της βαθμολογίας Ζενίτ (6 νίκες-14 ήττες), για την 21η αγωνιστική, συμπεριλαμβάνονται χωρίς δεύτερη σκέψη στις… προγραμματισμένες νίκες τους, ώστε σε συνδυασμό με απώλειες των προπορευόμενων ομάδων  (Φενέρ, Χίμκι, Ερ. Αστέρας, Αρμάνι) να προλάβει την είσοδό του στις οκτώ πρώτες θέσεις.

«Να πετύχουμε νίκη θέλουμε, όπως είναι ευνόητο. Πρέπει να κερδίσουμε και πρέπει να παίξουμε καλά, γιατί δεν υπάρχει παιχνίδι στην Eυρωλίγκα και στο οποίο με μέτρια απόδοση θα νικήσεις», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στη δημιουργία, προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση σε αυτό, αλλά και να διαφοροποιήσουμε τον τρόπο που αμυνόμαστε. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος, γιατί είμαστε μετά το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, αλλά υπάρχει αισιοδοξία γιατί οι παίκτες ανταποκρίνονται στο πλάνο. Παράλληλα, κοιτάμε για δύο ξένους παίκτες και έχουμε την έγκριση της διοίκησης για τις αντικαταστάσεις του Ριντ και του Τσέρι, αλλά αν δεν υπάρχουν αξιόλογες επιλογές, όπως συμβαίνει προς το παρόν, δεν θα προχωρήσουμε».

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής: ΤΣΣΚΑ – Βαλένθια, Μπάγερν – Μακάμπι, Μπαρτσελόνα –  Ερυθρός Αστέρας, Μπασκόνια – Χίμκι.

• Η Ενωση όλων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μπάσκετ, η ULEB συνυπέγραψε την καταγγελία που έκανε η FIBA εναντίον της Ευρωλίγκας στην Κομισιόν για αθέμιτο ανταγωνισμό. «Οι αποφάσεις της Ευρωλίγκας έχουν επηρεάσει το καλεντάρι του μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, ενώ η εφαρμογή άνευ αγωνιστικών κριτηρίων συστήματος πρόσβασης στις διοργανώσεις της, επιβάλλει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας που είναι αντίθετα στη δημιουργία κλειστής διοργάνωσης», αναφέρει η ULEB.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή