Ευρωλίγκα: Πήρε βαθιά «αναπνοή» ο Ολυμπιακός

Ευρωλίγκα: Πήρε βαθιά «αναπνοή» ο Ολυμπιακός

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βήμα προς τα εμπρός στη μάχη με τον χρόνο και τη βαθμολογία της Ευρωλίγκας, για να προλάβει να προκριθεί στα πλέι οφ, έκανε ο Ολυμπιακός με τη νίκη (80-70) επί της Μπασκόνια στο ΣΕΦ.

Συγκριτικά με το «ωσεί παρών» των ξένων παικτών του Ολυμπιακού στο προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στη Ζενίτ, ο Ρούμπιτ αξιοποίησε στο έπακρο τον χρόνο συμμετοχής του για 31 λεπτά, είχε ουσιαστικά οφέλη πόντων και ριμπάουντ και από τον νεοαποκτηθέντα Ελις, ενώ αντίθετα οι Μπάλντγουιν και Πολ έμειναν σε «ρηχά νερά» από τις πενιχρές επιθετικές επιδόσεις τους.

Eπιμελείς στα επιθετικά καθήκοντά τους, αλλά χωρίς την απαιτούμενη «σκληράδα» στην άμυνα, οι παίκτες του Ολυμπιακού και της Μπασκόνια προχώρησαν βήμα βήμα στο α΄ ημίχρονο (43-37) και πρόσφεραν θέαμα καλών επιθετικών φάσεων.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα, τρίποντα και βολές, με τον Σπανούλη να ηγείται στο σκοράρισμα (4/4 τρίποντα), γιατί ήθελε και πριν από το τζάμπολ να αφιέρωνε τη νίκη στον φίλο του και μέλος του τμήματος μπάσκετ Αντώνη Νταή που «έφυγε» την προηγούμενη εβδομάδα.

Την πρόθεση του αρχηγού τους ακολούθησαν οι συμπαίκτες του για την ίδια αφιέρωση, βελτιώνοντας την άμυνά τους στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, και αύξησαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό για πρώτη φορά (50-40).

Τηρουμένων των αναλογιών που διαμορφώθηκαν από την ξαφνική απουσία του Πρίντεζη (πόνος στα πλευρά), την παρθενική εμφάνιση του Ελις και την πρώτη χρησιμοποίηση του Χαραλαμπόπουλου, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ρυθμού, είτε από την επίθεση είτε από την άμυνα (ποτέ όμως ταυτόχρονα και στις δύο πλευρές του γηπέδου) και ουσιαστικά οδήγησε το παιχνίδι στα δικά του «μέτρα και σταθμά».

Με προβάδισμα οκτώ πόντων(59-51), ο Ολυμπιακός μπήκε στην τελική ευθεία του αγώνα για το τελευταίο δεκάλεπτο και το ζητούμενο ήταν να δώσει «λαχτάρες» στους λιγοστούς πιστούς φιλάθλους του που πήγαν στο ΣΕΦ, όπως συνέβη σε παιχνίδια του πρόσφατου παρελθόντος και δεν είχαν αίσιο τέλος.

Οι γηπεδούχοι δεν έδωσαν… δικαιώματα διεκδίκησης της νίκης στη Βαλένθια που έδειχνε «ανόρεχτη» να απειλήσει περισσότερο και είχε τον Σενγκέλια σε… περιορισμό από την άμυνα του Ολυμπιακού.

Νέα ατυχία για τον Χαραλαμπόπουλο που τραυματίστηκε στον αστράγαλο στην αρχή της τέταρτης περιόδου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρότσεστι 2, Μπάλντγουιν 2, Πολ 3(1), Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Κόνιαρης, Σπανούλης 16 (4), Μιλουντίνοφ 10, Βεζένκοφ 9 (1), Παπανικολάου 5 (1), Ρούμπιτ 19 (2), Ελις 11.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Χρίστον 3 (1), Τζάνινγκ 5 (1), Ντιόπ, Γκαρσία 5 (1), Φολ 2, Στάουσκας 14 (4), Σενγκέλια 14 (1), Σιλντς 14 (2), Πολονάρα 8 (2), Ερικ 5 (1).

Χθεσινά αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής: Χίμκι – ΤΣΣΚΑ 69-78, Αλμπα – Φενέρμπαχτσε 70-74, Μακάμπι – Ρεάλ 77-81. Σήμερα θα παίξουν Ερυθρός Αστέρας – Αναντόλου Εφές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή