«Χαρτοπόλεμος» ΑΕΚ με ΕΟΚ για τον τελικό

«Χαρτοπόλεμος» ΑΕΚ με ΕΟΚ για τον τελικό

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώσεις επί… ανακοινώσεων, υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί και γεγονότα που δεν διαψεύστηκαν κατ’ ουσίαν συνθέτουν το προοίμιο του φετινού τελικού Κυπέλλου (16/2, Ηράκλειο), με αφορμή τη μη διάθεση εισιτηρίων στους δύο φιναλίστ που θα προκύψουν από τους ημιτελικούς (Προμηθέας – Περιστέρι, Διαγόρας Δρυοπιδέων – ΑΕΚ, 12/2). Την ίδια ημέρα που κορυφώθηκε η αντιπαράθεση της ΑΕΚ με την ΕΟΚ, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Προμηθέας, Βαγγέλης Λιόλιος, επισημοποίησε την υποψηφιότητά του για τις εκλογές της ομοσπονδίας, μετά αυτή του Παναγιώτη Φασούλα.

Στο θέμα των εισιτηρίων του τελικού, η ΕΟΚ κατά την πάγια τακτική της, για την αποφυγή κάθε πιθανότητας δημιουργίας επεισοδίων, συνυπέγραψε το πρακτικό σύσκεψης που έγινε στο Ηράκλειο, την προηγούμενη Δευτέρα, και ανέφερε ότι κατόπιν αρνητικής αστυνομικής εισήγησης δεν θα διατεθούν εισιτήρια στους φιλάθλους, αλλά μόνο περιορισμένος αριθμός προσκλήσεων. Στη σύσκεψη παρευρέθηκε ο εκπρόσωπος της ΚΑΕ ΑΕΚ, κ. Χριστακόπουλος, ο οποίος συνυπέγραψε το πρακτικό. Την επόμενη ημέρα, η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ, έχοντας τη συγκατάθεση και των άλλων τριών ομάδων, επιχείρησε με επιστολή της να ανατρέψει την απόφαση, ζητώντας 500 εισιτήρια και εκατό προσκλήσεις για τους δύο φιναλίστ. Η ΕΟΚ απάντησε αρνητικά, βασιζόμενη στην απόφασης της σύσκεψης του Ηρακλείου, δημοσιοποιώντας το πρακτικό. Η απάντηση της Ενωσης ήταν καυστική και μακροσκελέστατη.

«Για ακόμη μία χρονιά, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποφάσισε να κλείσει τις πόρτες και να οργανώσει έναν τελικό “πριβέ”, αντί να εξελιχθεί αυτός σε γιορτή, όπως συμβαίνει στις προηγμένες μπασκετικά χώρες του κόσμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ κάνει λόγο για «τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας» αναφερόμενη στη θητεία του προέδρου της ΕΟΚ, αλλά και στην αποχώρησή του από το ελληνικό μπάσκετ ως «ηττημένος και κρυπτόμενος».

Ο Γ. Βασιλακόπουλος απάντησε ευθέως στον πρόεδρο της ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο: «Τη δημοσιότητα πρέπει να την προκαλείς όσο την αντέχεις. Οταν ξεπεράσεις αυτό το σημείο, καταντάς γραφικός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή