Ευρωλίγκα-Παναθηναϊκός: Αν πήρε το μάθημα, θα φανεί στην πράξη

Ευρωλίγκα-Παναθηναϊκός: Αν πήρε το μάθημα, θα φανεί στην πράξη

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αιτίες της δεύτερης συνεχόμενης ήττας του Παναθηναϊκού σε εκτός έδρας παιχνίδι της Ευρωλίγκας –και με αντιπάλους που έχουν παρόμοια, αν όχι χαμηλότερη, δυναμικότητα από τους «πράσινους»– πρέπει να γίνουν μάθημα για τους επόμενους αγώνες της διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός, που ηττήθηκε στη Βαλένθια και στο Βελιγράδι, θα υποδεχθεί σήμερα (21.30) τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, έχοντας ήδη απολέσει δύο ευκαιρίες να ισοβαθμήσει με τη Μακάμπι στην 5η θέση της βαθμολογίας. Η ισραηλινή ομάδα προηγείται με διαφορά δύο νικών του Παναθηναϊκού και η προσδοκία του Ρικ Πιτίνο για έξι νίκες του ΠΑΟ σε ισάριθμα παιχνίδια έχει ανατραπεί.

Αναλύοντας το πρόγραμμα της ομάδας του στις 11 τελευταίες αγωνιστικές, ο Αμερικανός τεχνικός τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός εισέρχεται στην πιο δύσκολη φάση της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τις ομάδες που προπορεύονται στις πέντε πρώτες θέσεις.

«Ηττηθήκαμε σε δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Τώρα απομένουν έντεκα αγώνες, εκ των οποίων οι έξι είναι απέναντι στις καλύτερες ομάδες βαθμολογικά της διοργάνωσης», είπε ο Πιτίνο και συνέχισε εκφράζοντας βεβαιότητα πρόκρισης του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ: «Η κατάσταση δεν αφορά τα πλέι οφ, δηλαδή, αν θα προκριθούμε. Πρέπει να παίξουμε σ’ αυτά τα ματς το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε. Πρέπει να νιώθουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και να προκριθούμε στο φάιναλ φορ». Στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, ο Πιτίνο εξήρε την αμυντική προσπάθεια των παικτών του και τη χαρακτήρισε την καλύτερη στα 23 παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι τώρα, ενώ αντίθετα αναφέρθηκε αρνητικά για τις επιθετικές επιλογές: «Είχαμε κακές επιλογές στα σουτ. Θα ήταν διαφορετικά αν είχαμε τον Παπαπέτρου. Η Ζενίτ έχει μέσο όρο 19 ασίστ στην επίθεση, ενώ αρέσκεται στην άμυνα ζώνης. Πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει».

Η παρατεταμένη χαμηλή παραγωγικότητα του σκορ από τον Νικ Καλάθη σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι προβληματίζει τον Πιτίνο, αλλά άπαντες στον Παναθηναϊκό περιμένουν την ανάκαμψη του αρχηγού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή