Ενίσχυση με ΜακΚίσικ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα μεταγραφή με δύο εκκρεμείς προϋποθέσεις για την υλοποίησή της ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός, που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου με τον Αμερικανό φόργουορντ, Σακίλ ΜακΚίσικ (29 χρ., 1.96 μ.).

Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να περιμένουν την άρση απαγόρευσης μεταγραφών από την Ευρωλίγκα, με επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης, όπως είχε συμβεί και για την έναρξη της απαγόρευσης και παράλληλα να ολοκληρωθεί θετικά για την ελληνική ομάδα η δικαστική διαμάχη του ΜακΚίσικ με την Μπεσίκτας. Ο παίκτης, λόγω οικονομικών καθυστερήσεων, κατέθεσε προσφυγή στην τουρκική ομοσπονδία και στη FIBA, ενώ η Μπεσίκτας, ετεροχρονισμένα, του κατέβαλε, όλο το οφειλόμενο ποσό. Στην ανακοίνωση της μεταγραφής του από τον Ολυμπιακό η τουρκική ομάδα «απάντησε» με καταγγελία στην ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας και στη FIBA, υποστηρίζοντας ότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο σε ισχύ και δεν μπορεί να παίξει σε άλλη ομάδα, ενώ ακόμα εκκρεμεί και η δική του προσφυγή και ζητεί την τιμωρία του για υπογραφή δύο συμβολαίων.

Γι’ αυτόν τον λόγο και η τουρκική ομοσπονδία δεν έχει αποστείλει, προς το παρόν, την κάρτα ελευθέρας του παίκτη, ώστε να εκδοθεί δελτίο από την ελληνική ομοσπονδία και να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα και στον αγώνα με τη Βιλερμπάν, την επόμενη εβδομάδα, στο ΣΕΦ. Πάντως, ο παίκτης βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και σήμερα αναμένεται να κάνει την πρώτη του προπόνηση με τους «ερυθρόλευκους».

Στο τουρκικό πρωτάθλημα, ο ΜακΚίσικ είχε μέσον όρο 17,7 πόντους και 4,4 ριμπάουντ σε 32,3 λεπτά συμμετοχής, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε μέσον όρο 16,6 πόντους. Στην Ευρώπη έχει αγωνιστεί σε πέντε διαφορετικές ομάδες.

Τον πρώην παίκτη της Μακάμπι, τα δύο προηγούμενα χρόνια, Ντε Αντρέ Κέιν (30 χρ., 1.96 μ.) απέκτησε το Περιστέρι μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, κάνοντας μεταγραφική υπέρβαση. Ο Αμερικανός παίκτης, παρά τις λιγοστές ημέρες προσαρμογής του, αναμένεται να ενισχύσει ουσιαστικά το Περιστέρι στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Προμηθέα, αύριο, στην Πάτρα για τη διεκδίκηση της πρόκρισης στον τελικό που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στο Ηράκλειο. Ο έτερος ημιτελικός, ανάμεσα στον Διαγόρα Δρυοπιδέων και στην ΑΕΚ, θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό του Αιγάλεω και από τους γηπεδούχους θα απουσιάσει ο Νίκος Λιακόπουλος που αποχώρησε προσφάτως από την ομάδα.

• Απογοητευτική ήταν η προσέλευση των φίλων του μπάσκετ στον φετινό Ολ σταρ αγώνα που έγινε στο Ηράκλειο και παρά την πλουσιοπάροχη διοργάνωσή του, το θέαμα των ομάδων και των διαγωνισμών τριπόντων και «καρφωμάτων», προσέγγισε στο ελάχιστο το ενδιαφέρον των φιλάθλων σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή