Μπάσκετ: Ανοιξε ο δρόμος για τον ΜακΚίσικ

Μπάσκετ: Ανοιξε ο δρόμος για τον ΜακΚίσικ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο βήμα επισημοποίησης της έναρξης συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Σακίλ ΜακΚίσικ έγινε με την αποδέσμευση του Αμερικανού παίκτη από την Μπεσίκτας, η οποία ανακοίνωσε ότι απέσυρε την καταγγελία της στη FIBA, γιατί υπήρξε οικονομικός συμβιβασμός. Ο ΜακΚίσικ απέσυρε την προσφυγή του και ουσιαστικά συμφώνησε σε παραίτηση της αποζημίωσής του, πέραν των δεδουλευμένων που έλαβε από την τουρκική ομάδα.

Το δεύτερο βήμα είναι η άρση απαγόρευσης μεταγραφών που έχει ανακοινώσει η Ευρωλίγκα για τον Ολυμπιακό, ενώ η μεταγραφική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 26 του μηνός. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένουν την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής και θα προχωρήσουν και σε δεύτερη μεταγραφή. Ο Αμερικανός Ντουάιτ Μπάικς (30 χρ., 1.91 μ.) προτάθηκε για τρίτη φορά στον Ολυμπιακό και έχει προβάδισμα στην προτίμηση του τεχνικού, Γιώργου Μπαρτζώκα. Στο βιογραφικό του Μπάικς υπάρχουν 14 ομάδες χαμηλότερου επιπέδου απ’ αυτό του Ολυμπιακού και γι’ αυτόν τον λόγο συνεχίζονται η αναζήτηση και η σύγκριση με άλλους παίκτες που έχουν προταθεί για τη θέση του πλέι μέικερ.

Με όρους απόλυτης… ουδετερότητας, αφού δεν θα δοθούν εισιτήρια στους φιλάθλους των δύο φιναλίστ, ΑΕΚ και Προμηθέα, θα διεξαχθεί ο 45ος τελικός Κυπέλλου, την Κυριακή στα «Δύο Αοράκια». Οι διαιτητές που ορίστηκαν από την ΚΕΔ είναι οι Σχινάς, Αναστόπουλος και Καρακατσούνης. Ο Νίκος Ζήσης θα διεκδικήσει το 26ο τρόπαιο της καριέρας του σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, ενώ ο τεχνικός της ΑΕΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου έγινε ο τρίτος προπονητής στην ιστορία του θεσμού που θα καθοδηγήσει σε δύο συνεχόμενους τελικούς (πέρυσι με τον ΠΑΟΚ) δύο διαφορετικές ομάδες, μετά τους αείμνηστους Φαίδωνα Ματθαίου και Κώστα Μουρούζη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή