Μπάσκετ: Το… γ΄ ημίχρονο του τελικού Κυπέλλου

Μπάσκετ: Το… γ΄ ημίχρονο του τελικού Κυπέλλου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι… δάφνες του πέμπτου Κυπέλλου στην ιστορία της δίνoυν τεράστια ψυχολογική ώθηση στη φετινή ομάδα της ΑΕΚ για τους δύο επόμενους στόχους της φετινής αγωνιστικής περιόδου, ενώ στον αντίποδα ο Προμηθέας, που άγγιξε το πρώτο τρόπαιο της σύντομης ιστορίας του, έφυγε ηττημένος (57-61) από τον τελικό του Ηρακλείου και διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία.

«Καταφέραμε σε διάστημα ενός μηνός να κάνουμε αναγκαστικές και μη αλλαγές στην περιφερειακή γραμμή μας, με την αποχώρηση του Σαντ Ρος και τους τραυματισμούς των Λάνγκφορντ και Γκίκα, αλλά να προσαρμοσθούμε και να φτάσουμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου», είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος πιστώνεται την ετοιμότητα της ομάδας του, ύστερα και από την ένταξη του Νίκου Ζήση, που ψηφίσθηκε ως πολυτιμότερος παίκτης.

«Νιώθω πολύ όμορφα γιατί ο σύντομος ερχομός μου στην ομάδα συνδυάστηκε με αυτόν τον τίτλο. Εχουμε ακόμη δύο στόχους. Τη μακρύτερη δυνατή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι το φάιναλ φορ και την επιστροφή στους τελικούς των πλέι οφ», είπε ο 37χρονος άσος.

Στον Προμηθέα, η συμπληρωματική έκθεση των διαιτητών του τελικού (Σχινάς, Αναστόπουλος, Καρακατσούνης) είναι επιβαρυντική για τον προπονητή Μάκη Γιατρά, βάσει της οποίας επιτέθηκε φραστικά στον τρίτο διαιτητή και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του. Ο λόγος της επίθεσης φέρεται να ήταν η καταγραφή στο φύλλο αγώνος της φραστικής επίθεσης και απώθησης του Δημήτρη Αγραβάνη στον Καρακατσούνη.

Ο προπονητής και ο παίκτης του Προμηθέα θα κληθούν σε απολογία και κινδυνεύουν με τιμωρία αποκλεισμού.

• Με οκτώ παίκτες άρχισε η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών στην Πάτρα για τον πρώτο αγώνα των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021, με αντίπαλο τη Βουλγαρία, την Παρασκευή. Εξι παίκτες, που αγωνίσθηκαν στον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου, θα ενταχθούν σήμερα.

• Μέχρι αύριο, αναμένεται να αρθεί η απαγόρευση μεταγραφών από την Ευρωλίγκα στην ΚΑΕ Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά τον Σακ Μακ Κίσικ, ανακοίνωσαν και την απόκτηση του Αμερικανού Ντουάιτ Μπάικς (30 χρ., 1,96) για τους επόμενους 18 μήνες.

• Σε εξ αναβολής παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός νίκησε 81-88 τον Αρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή