Με ομάδα ανάγκης ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βιλερμπάν

Με ομάδα ανάγκης ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βιλερμπάν

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επανέναρξη της Ευρωλίγκας, ύστερα από τη διακοπή μιας εβδομάδας, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να πλήττεται από απουσίες και μη ουσιαστική ενίσχυση, παρά τις δύο μεταγραφές παικτών που έχει ήδη ανακοινώσει. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται σήμερα (19.15) τη Βιλερμπάν (25η αγωνιστική) στο ΣΕΦ, χωρίς να έχουν δικαίωμα χρησιμοποίησης των νεοαποκτηθέντων Μακ Κίσικ και Μπάικς, καθώς δεν έχει αρθεί η απαγόρευση μεταγραφών από την Ευρωλίγκα, ενώ θα παρατάξουν ομάδα ανάγκης, λόγω της εισαγωγής των Ρούμπιτ και Πολ σε νοσοκομείο, επειδή παρουσίασαν υψηλό πυρετό (ίωση) τις δύο τελευταίες ημέρες. Ο Ολυμπιακός (10 νίκες – 14 ήττες) διέτρεχε κίνδυνο μηδενισμού του στο συγκεκριμένο παιχνίδι, σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωλίγκας που υπαγορεύει την αναγραφή δέκα παικτών στο φύλλο αγώνος, αλλά υπήρξε διευκρίνιση από τη διοργανώτρια αρχή προς τους Πειραιώτες, αναφέροντας ότι εφόσον υπάρχουν αποδεδειγμένα τραυματίες και ασθενείς τότε υπάρχει το δικαίωμα να παρατάξει ακόμη και οκτώ παίκτες. Στη διάθεση του προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργου Μπαρτζώκα, είναι οι Πρίντεζης, Βεζένκοφ, Μιλουντίνοφ, Μπάλντγουιν, Κόνιαρης, Ελις, Παπανικολάου, Νικολαΐδης, ενώ θα δηλωθεί και ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι από την αναπτυξιακή ομάδα, παρά το γεγονός ότι ο Σέρβος παίκτης είναι τραυματίας τους τρεις τελευταίους μήνες.

«Με τόσες απουσίες, η τακτική μας περνάει σε δεύτερη μοίρα. Είμαστε όμως ενωμένοι και θα παλέψουμε για τη νίκη», τόνισε ο Μπαρτζώκας και διευκρίνισε ότι οι επιλογές των Μακ Κίσικ και Μπάικς θα υπολογίζονται και για την ομάδα της επόμενης περιόδου. Στο θέμα της απαγόρευσης μεταγραφών, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να υποστηρίζει ότι τηρεί όλους τους διακανονισμούς με τους παίκτες της περυσινής ομάδας, αλλά η Ευρωλίγκα δεν προχωράει σε άρση. Ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, έρχεται στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τα παιχνίδια Ολυμπιακού – Βιλερμπάν και Παναθηναϊκού – Μπαρτσελόνα (αύριο) και θα συζητήσει με τη διοίκηση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αξελ Τουπάν δεν είχε συμπεριληφθεί στη λίστα των διακανονισμών, αλλά υπάρχει συμφωνία με τον Γάλλο παίκτη.

Το σημερινό πρόγραμμα: Ζενίτ – Αλμπα, Φενέρμπαχτσε – Ρεάλ, Αρμάνι – Χίμκι, Μπασκόνια – Ζαλγκίρις.

• Τόμας και Ράουτινς υπολογίζονται από τον Ρικ Πιτίνο για τον σημαντικό αγώνα με την Μπαρτσελόνα, αύριο, στο ΟΑΚΑ. Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Τζέικομπ Ουάιλι, ο οποίος έχει υποστεί διάστρεμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή