Ευρωλίγκα-Ολυμπιακός: Νέο πλήγμα, νέα απάντηση

Ευρωλίγκα-Ολυμπιακός: Νέο πλήγμα, νέα απάντηση

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο οξύμωρη και αν είναι η διαπίστωση ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται πιο δυνατός και πιο συσπειρωμένος, παίζοντας με τους λιγότερους δυνατούς παίκτες και κόντρα σε αισθητές απουσίες, τόσο αληθινή αποδεικνύεται αυτή. Σε δεύτερο συνεχόμενο, εντός έδρας παιχνίδι του στην Ευρωλίγκα (25η αγωνιστική), μετά αυτό με την ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός νίκησε 77-68 τη Βιλερμπάν, αγωνιζόμενος με οκτώ παίκτες που έμειναν… επτά στο δεύτερο ημίχρονο, λόγω τραυματισμού του Μιλουτίνοφ στο 17΄ (διάστρεμμα). 

Ψυχολογική συσπείρωση και μέγιστη αυτοσυγκέντρωση ήταν και πάλι τα «όπλα» των γηπεδούχων για την ενδέκατη νίκη τους και τη διατήρηση αριθμητικών πιθανοτήτων πρόκρισης στα πλέι οφ. Η γαλλική ομάδα σκόραρε 21 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και στις τρεις επόμενες περιόδους είδε «απαγορευτικό» στο αντίπαλο καλάθι, σημειώνοντας 29 μέχρι το 30΄. Με τους Μακ Κίσικ και Μπάικς να είναι ανενεργοί, λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών, θεατές τους Σπανούλη, Ρότσεστι και Χαραλαμπόπουλο, Πολ και Ρούμπιτ και χωρίς τον Μιλουτίνοφ, οι συμπαίκτες τους υπερέβαλαν εαυτούς. Με κορυφαίο τον Βεζένκοφ, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μέχρι και 16 πόντους, ενώ άντεξαν τη φυσιολογική κόπωσή τους στο τέταρτο δεκάλεπτο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπάλντουιν 11, Νικολαΐδης 6 (1), Κόνιαρης 4, Μιλουτίνοφ 9, Βεζένκοβ 15 (3), Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 8 (2), Ποκουσέβσκι, Ελις 13.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Τέιλορ 12, Τζεκίρι 9, Καουντί 14 (2), Μαλεντόν 7 (1), Λόμαζ, Γκαλιού, Νουά 3 (1), Ζαν-Σαρλ 11 (1), Ντιοτ 3 (1), Μπάκο 2, Στράζελ 3 (1), Πέιν 4. 

• Η συνάντηση του εκτελεστικού διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, με τους αδελφούς Αγγελόπουλους έγινε χθες το πρωί, χωρίς να υπάρξει ενημέρωση για την ατζέντα των θεμάτων και το φλέγον ζήτημα της απαγόρευσης μεταγραφών. Από την επίσημη ανακοίνωση ή όχι της Ευρωλίγκας, τις επόμενες ημέρες (η προθεσμία μεταγραφών λήγει στις 26 του μηνός), θα αποδειχθεί αν υπήρξε συμφωνία.

• Η Ρεάλ συνέτριψε (65-94) τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και ο Ομπράντοβιτς δήλωσε στο ημίχρονο ότι δεν μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα γιατί οι παίκτες του ήταν αδιάφοροι! Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής: Ζενίτ – Αλμπα 81-83, Αρμάνι – Χίμκι, Μπασκόνια – Ζαλγκίρις. Σήμερα θα παίξουν Ερ. Αστέρας – ΤΣΚΚΑ, Μπάγερν – Ανατόλου Εφές, Βαλένθια – Μακάμπι.

• Στην τελική ευθεία της Ευρωλίγκας μπαίνει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, με αντιπάλους που προηγούνται στη βαθμολογία. Αρχής γενομένης από τη σημερινή αναμέτρηση (21.30) με την Μπαρτσελόνα (3η θέση, 18 νίκες – 6 ήττες) στο ΟΑΚΑ, με τους «πράσινους» να βρίσκονται σταθερά στην έκτη θέση (14 νίκες – 10 ήττες) και να πρέπει να εξασφαλίσουν την πρόκριση στα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει εντός έδρας τέσσερις αγώνες (Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Χίμκι, Μακάμπι) και πέντε εκτός (Ρεάλ, Ολυμπιακός, Φενέρ, Εφές, Μπασκόνια).

«Δεν μου έχει τύχει ποτέ στην καριέρα μου να πρέπει να δώσω έξι συνολικά απέναντι στις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης», είπε χαρακτηριστικά ο Ρικ Πιτίνο, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ουάιλι, στον αγώνα με τους Καταλανούς του Μίροτιτς. Ο Αμερικανός τεχνικός δεν ήθελε να αναφερθεί σε αριθμό νικών για την εξασφάλιση της πρόκρισης στα πλέι οφ, γιατί πρωταρχικός σκοπός του είναι «να δω μεγάλη βελτίωση στην απόδοσή μας, σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Δεν έχουμε το βάθος στο ρόστερ, αλλά διαθέτουμε έξι – επτά ανταγωνιστικούς παίκτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή