Παράθυρα με θέα το Ευρωμπάσκετ

Παράθυρα με θέα το Ευρωμπάσκετ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αφετηρία του σύντομου δρόμου των έξι παιχνιδιών για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2021 θα τεθεί σήμερα (19.00) η Εθνική Ανδρών, που θα υποδεχθεί στο γήπεδο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας τη Βουλγαρία.

Η Εθνική βρίσκεται και πάλι στις αγωνιστικές επάλξεις, πέντε μήνες μετά τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και έχοντας ολοκληρωτικά νέα σύνθεση και πρόσωπο, αφού η Ευρωλίγκα εξακολουθεί πεισματικά να μην σέβεται τα «παράθυρα» της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μέσω των ομάδων-εταίρων της.

Η «υποχώρηση» της Ευρωλίγκας που δεν πραγματοποιείται και η αδυναμία της FIBA να την επιβάλει αφορά τρεις εβδομάδες σε διάστημα ενός χρόνου (Φεβρουάριος, Νοέμβριος 2020, Φεβρουάριος 2021). Ετσι, αυτή τη διαμάχη, που πηγάζει από τον απόλυτο αρνητισμό της Ευρωλίγκας, καλούνται να «πληρώσουν» οι εθνικές ομάδες της Ευρώπης, που στερούνται τους πρωτοκλασάτους παίκτες τους.

Kαι μπορεί να μην τίθεται θέμα πρόκρισης για τα φαβορί στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2021, που θα φιλοξενηθεί στις Γεωργία, Γερμανία, Ιταλία και Τσεχία, καθώς εισιτήριο συμμετοχής θα εξασφαλίσουν οι τρεις πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων, όμως η υποβάθμιση του ευρωπαϊκού μπάσκετ εντείνεται, καθώς την ίδια ημέρα και ίσως ταυτόχρονα γίνεται το τζάμπολ των αγώνων των εθνικών και των ομάδων της Ευρωλίγκας.

Η ελληνική ομάδα, που θα αντιμετωπίσει τη Βουλγαρία, έχει μοναδικό κοινό παίκτη τον Βαγγέλη Μάντζαρη από τη σύνθεση του προηγούμενου Μουντομπάσκετ.

«Είναι ένα παιχνίδι που θέλει προσοχή, γιατί είναι πρεμιέρα και εμείς είμαστε μια ομάδα τριών ημερών. Πρέπει τα παιδιά να βάλουν διάθεση και χαρακτήρα. Η Βουλγαρία μπορεί να άλλαξε προπονητή, αλλά έχει έναν βασικό κορμό 8-9 παικτών που παίζουν μαζί περίπου πέντε χρόνια, ενώ υπάρχει η προσθήκη του Ντι Μποστ», τόνισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ενώ στο άλλο παιχνίδι του 8ου ομίλου θα παίξουν Λετονία – Βοσνία. Την ερχόμενη Δευτέρα, η Εθνική θα παίξει με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στην Τούζλα για τη δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών.

Παράλληλα, για 21η συνεχόμενη χρονιά, οι εθνικές ομάδες θα έχουν «συμπαίκτη» μεγάλο τραπεζικό όμιλο που στηρίζει τις προσπάθειές τους, μετά την ανανέωση συνεργασίας με την ΕΟΚ. Στο προολυμπιακό τουρνουά της Βικτόρια, οι δύο πρώτοι αγώνες της Εθνικής θα αρχίσουν στις δύο τα ξημερώματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή