Νέα νίκη στα «παράθυρα» για την Εθνική

Νέα νίκη στα «παράθυρα» για την Εθνική

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική ομάδα μπάσκετ ιδιαίτερων συνθηκών και σύνθεσης, λόγω της δέσμευσης των πρωτοκλασάτων διεθνών παικτών από την Ευρωλίγκα, έβγαλε «ασπροπρόσωπο» το ελληνικό μπάσκετ στα δύο πρώτα «παράθυρα» των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021. Η ελληνική ομάδα, μετά τη νίκη της στην Πάτρα κόντρα στη Βουλγαρία (73-63), έφυγε νικήτρια και από τη δύσκολη έδρα της Βοσνίας (65-70). Η Εθνική, με προετοιμασία μιας εβδομάδας, έδειξε ότι διακατέχεται από πάθος και αγωνίζεται με ευσυνειδησία για την εξασφάλιση πρόκρισης.

Στον δεύτερο προκριματικό αγώνα της, η πλήρως ανανεωμένη εθνική ομάδα έδειξε άμεση προσαρμογή στην ανάγνωση των δυνατοτήτων της αντιπάλου της, είχε τον έλεγχο του ρυθμού από την αμυντική συνέπειά της, καθώς και από τη διατήρηση στο προβάδισμα του σκορ, εξαιτίας του καλύτερου επιθετικού ταλέντου που διαθέτει. Δημήτρης Αγραβάνης, Λαρεντζάκης και Μαργαρίτης ήταν οι «σωματοφύλακες» του ελληνικού σκορ. Η Εθνική κέρδισε τα επιμέρους σκορ στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, προηγήθηκε μέχρι και 16 πόντους (43-59 στο 30΄), αλλά έκανε τα «εύκολα δύσκολα», λόγω βιασύνης να τελειώσει το παιχνίδι, όταν προηγήθηκε 47-61 στο 34΄. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 61-65 στο 1΄ 40΄΄, αλλά το τρίποντο του Δημήτρη Αγραβάνη (61-68 στο 1΄ 19΄΄), το επιθετικό ριμπάουντ που κέρδισε (42΄΄) και η αλλοίωση του λέι-απ του Ατις «σίγασαν» την εξέδρα των γηπεδούχων.

ΒΟΣΝΙΑ: Ατις 13 (1), Λάζιτς 2, Πάσαλιτς 6 (1), Στεπάνοβιτς 2, Σουλεϊμάνοβιτς 8, Αντάμοβιτς 6, Χαλίλοβιτς 9, Μιλόσεβιτς 17 (1), Βάπρατς 2.

ΕΛΛΑΔΑ: Δ. Αγραβάνης 17 (3), Μποχωρίδης 8,  Γιαννόπουλος 6 (1), Λαρεντζάκης 15 (3), Γ. Αγραβάνης, Κασελάκης 2, Κατσίβελης, Καββαδάς 4, Μάντζαρης, Σαλούστρος 4, Σκορδίλης, Μαργαρίτης 14.

• H Βουλγαρία νίκησε 110-104 τη Λετονία ύστερα από δύο παρατάσεις, στον άλλο αγώνα του 8ου προκριματικού ομίλου.

• Σε επιστολή με την οποία αποδίδει ειρωνικά… συγχαρητήρια προς τη FIBA και στον Ελληνα γενικό γραμματέα της, Ανδρέα Ζαγκλή, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος καυτηρίασε τη χθεσινή, σχεδόν παράλληλη διεξαγωγή των αγώνων Βοσνίας-Ελλάδας για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 και Ρεάλ-Παναθηναϊκού για την Ευρωλίγκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή