Δυνατό τεστ στο Τελ Αβίβ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H λογική υπαγορεύει ότι ο Ολυμπιακός, εφόσον ήταν άκρως μαχητικός και ανταγωνιστικός έχοντας… μισή ομάδα, λόγω απουσιών στα εντός έδρας, νικηφόρα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ και τη Βιλερμπάν, θα παρουσιάσει το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο και ίσως καλύτερο στον σημερινό αγώνα (21.05) με τη Μακάμπι για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, καθώς θα παραταχθεί με μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα. Αυτή η πρόβλεψη, όμως, απομένει να αποδειχθεί και στο παρκέ της δυνατής έδρας της ισραηλινής ομάδας, που έχει στον πάγκο της τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ντεμπούτο με την «ερυθρόλευκη» φανέλα θα κάνουν οι Αμερικανοί Μακ Κίσικ και Μπάικς, που θα «γεμίσουν» την περιφέρεια της ομάδας, ενώ θα απουσιάσει ο Μιλουτίνοφ, και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για ανισομερή ετοιμότητα των περισσότερων παικτών του.

«Ο Μπάικς ήταν ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης και ο Μακ Κίσικ το ίδιο. Υπάρχουν καλά νέα όσον αφορά εμάς, γιατί είμαστε περισσότεροι και μπορούμε να προετοιμάσουμε καλύτερα τα παιχνίδια, αλλά έχουμε και πολλούς παίκτες που δεν είναι σε καλή κατάσταση, είτε γιατί ήταν άρρωστοι είτε επειδή ήταν τραυματίες και τώρα επανέρχονται. Ολοι αναγνωρίζουμε τη δυσκολία του παιχνιδιού. Η Μακάμπι έχει δυνατή ομάδα», είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού. Στη Μακάμπι επιστρέφουν οι Ζούσμαν και Εϊσι, θα απουσιάσει ο Μπλακ και ο Σφαιρόπουλος επισήμανε: «Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει το στυλ του. Ηταν σημαντική για εκείνον η συνεργασία Σπανούλη – Μιλουτίνοφ. Ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου έκαναν βήμα ανόδου. Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε κανέναν από το ρόστερ τους».

Η ισραηλινή ομάδα (5η θέση, 17 νίκες – 8 ήττες) διεκδικεί την είσοδό της στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας για να αποκτήσει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ενώ ο Ολυμπιακός θα δώσει μία ακόμα «μάχη» για να προλάβει το «τρένο» των πλέι οφ, ισοβαθμώντας στην όγδοη θέση, μαζί με τη Χίμκι, τη Φενέρμπαχτσε και την Αρμάνι. Στο σημερινό πρόγραμμα δεσπόζει το ντέρμπι ΤΣΣΚΑ – Μπαρτσελόνα, ενώ θα παίξουν επίσης Ζενίτ – Μπάγερν, Αλμπα – Εφές Αναντόλου και Μπασκόνια – Ερυθρός Αστέρας.

• Ο Γιάννης Αθηναίου είναι το νέο πρόσωπο στη σύνθεση του Παναθηναϊκού και ο Ελληνας γκαρντ, που αποθεραπεύτηκε από τη ρήξη χιαστού που είχε υποστεί στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, τον προηγούμενο Αύγουστο, δηλώθηκε στη λίστα για τα επόμενα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Ο Αθηναίου θα αρχίσει προπονήσεις με τους συμπαίκτες του την επόμενη εβδομάδα.

• Με δύο βολές του Βασίλη Τολιόπουλου στα τρία δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη και ενώ είχαν προηγηθεί ισάριθμες άστοχες βολές του Χάρις για το Ρέθυμνο, η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή και νίκησε στο ΟΑΚΑ την κρητική ομάδα με 84-83, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής. Η φετινή κυπελλούχος, που έπαιξε χωρίς τους Ζήση, Ρέι, Λάνγκφορντ και Γκίκα, συνέχισε το σερί 13 νικών, αν και το Ρέθυμνο «άγγιξε» την έκπληξη. Στα δύο τελευταία λεπτά σημειώθηκαν τέσσερα τρίποντα, εκατέρωθεν, ενώ ο τεχνικός των φιλοξενουμένων, Βαγγέλης Ζιάγκος, εξέφρασε τη θλίψη του για το επίπεδο της διαιτησίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή