Τζάμπολ ειδικών συνθηκών

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H νίκη δεν θα είναι πανάκεια, αλλά ούτε και η ήττα θα σημάνει «καταστροφή» στο αποτέλεσμα του ελληνικού «κλάσικο» μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, σήμερα (21.00) στο ΣΕΦ (λόγω κορωνοϊού έγινε απολύμανση και θα έχει τοποθετηθεί δίχτυ ασφαλείας) για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «αιώνιοι» θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά και τελευταία στη φετινή αγωνιστική περίοδο και το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα, πέραν του παραδοσιακού γοήτρου, θα βοηθήσει στην εξαγωγή νέων συμπερασμάτων, εφτά παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των 34 αγωνιστικών.

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός (11 νίκες-15 ήττες) βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση από τον φιλοξενούμενο Παναθηναϊκό (14 νίκες-12 ήττες).

Οι «ερυθρόλευκοι», επί ημερών Γιώργου Μπαρτζώκα, έχουν ανεβεί στη 10η θέση. Βάσει μαθηματικών πιθανοτήτων είναι δύσκολο να προλάβουν την όγδοη θέση, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού για τον ίδιο στόχο που έχει δημιουργηθεί από τη Φενέρμπαχτσε (12-14), τη Ζαλγκίρις (11-15) και την Αρμάνι (11-15).

Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην 6η θέση κι έχουν απόσταση δύο νικών από τις ομάδες που ακολουθούν στις θέσεις 7-9 (Χίμκι, Βαλένθια, Φενέρ) και τρεις νίκες από τις ομάδες που είναι στις θέσεις 10-12 (Ζαλγκίρις, Ολυμπιακός, Αρμάνι). Είναι δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο να τους προσπεράσουν τρεις εξ αυτών και να μείνουν εκτός των πλέι οφ.

Αν ο Ολυμπιακός γνωρίσει την έκτη εντός έδρας ήττα του στη φετινή Ευρωλίγκα, θα πρέπει να «ξεχάσει» τα πλέι οφ. Αν ο Παναθηναϊκός φύγει ηττημένος από το ΣΕΦ και έχοντας ακόμα δυσκολότερο πρόγραμμα (τρία παιχνίδια εντός-πέντε εκτός) από τον «αιώνιο» αντίπαλό του (4-4), η πίεση πρόκρισης θα γίνει αφόρητη…

Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε άνοδο (ηττήθηκε στις λεπτομέρειες δύο φάσεων και δικά του λάθη από τη Μακάμπι 71-70, στο Τελ Αβίβ, την προηγούμενη αγωνιστική) παίζει με ενθουσιασμό, μεγαλύτερη ενέργεια και πίστη στις δυνατότητές του, παρά την απουσία του αρχηγού Σπανούλη και του Μιλουντίνοφ (δεν θα αγωνιστεί σήμερα) και τις αλλαγές στο ρόστερ, ενώ αντίθετα ο Παναθηναϊκός ψάχνει μια πειστική εμφάνιση για να βγει από την παρατεταμένη κάμψη του, ενώ έχει εσωτερικά θέματα, όπως προκύπτουν από τον νέο αποκλεισμό του Νίκου Παππά από την προπόνηση και τη δωδεκάδα για το σημερινό ντέρμπι. 

Στη συγκεκριμένη χρονική φάση, ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι παίζει καλύτερα, κυρίως στην άμυνα και αποκτά ταυτότητα, ενώ ο Παναθηναϊκός, ειδικά σε εκτός έδρας δοκιμασίες, αναζητεί διάρκεια καλής απόδοσης και αποφυγή κατάρρευσης, όπως έγινε στη Μαδρίτη, κόντρα στη Ρεάλ. Στον απόηχο του σημερινού αποτελέσματος, ο Παναθηναϊκός σε 48 ώρες θα υποδεχθεί την ΤΣΣΚΑ και ο Ολυμπιακός σε 72 ώρες,θα παίξει στην Κωνσταντινούπολη με την πρωτοπόρο Εφές Αναντόλου.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στο μπάσκετ και όχι τόσο στις φανέλες των ομάδων. Σκοπεύουμε να επιβάλουμε το παιχνίδι μας, να έχουμε περισσότερες κατοχές και περισσότερα ριμπάουντ», τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο Ρικ Πιτίνο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι ντέρμπι απέναντι σε μια ομάδα που αυτή τη στιγμή παίζει πολύ καλά. Θα κριθεί στην ομάδα που θα παίξει την καλύτερη άμυνα. Ο Νίκος Παππάς δεν θα παίξει με τον Ολυμπιακό και με την ΤΣΣΚΑ γιατί έχω επιλέξει 12 άλλους παίκτες. Αυτή είναι η απόφασή μου».

Οι Ιερεθουέλο, Πέτεκ και Νίκολιτς θα είναι οι τρεις διαιτητές. Το σημερινό πρόγραμμα: ΤΣΣΚΑ – Ζενίτ, Ζαλγκίρις – Χίμκι, Αρμάνι – Ρεάλ, Βιλερμπάν -Βαλένθια.

• Σε ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Ολυμπιακός καλεί τους φίλους της ομάδας να τη στηρίξουν μόνο με τη φωνή τους και να μην απαντήσουν σε καμιά πρόκληση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή