Στη Βόννη η ΑΕΚ για το 2-0

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον… «ιό» της πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ θέλει να επιστρέψει η ΑΕΚ από τη Βόννη στην Ελλάδα, νικώντας για δεύτερη φορά τη γερμανική ομάδα, στην έδρα της, σήμερα (21.30) για τη φάση των «16». Με την ανησυχία να φτάνει στα όρια του φόβου, λόγω της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και με τη σκέψη να παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της πρόκρισης από τον συντομότερο δρόμο των δύο αγώνων, η ΑΕΚ θα παίξει στην πρώην πρωτεύουσα της Γερμανίας, όπου ταξίδεψε με προφυλάξεις.

Το παιχνίδι έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί με θεατές, εκτός και αν σήμερα πριν από το τζάμπολ υπάρξει άλλη απόφαση από το γερμανικό υπουργείο των Σπορ και η ΑΕΚ αναμένει τη συμπαράσταση 600 ομογενών. Αν η Ενωση ηττηθεί, θα χρειασθεί και τρίτος αγώνας, ξανά στο ΟΑΚΑ, την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα θα τελεσθεί χωρίς θεατές.

«Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να τελειώσουμε την πρόκριση. Αυτό είναι το σκεπτικό μας. Να κάνουμε το 2-0 και να προχωρήσουμε. Η Βόννη απέδειξε και στο ΟΑΚΑ πόσο δύσκολος αντίπαλος είναι. Κύριος στόχος μας είναι να ανεβάσουμε την έντασή μας στην άμυνα και να περιορίσουμε το σκορ τους στο ανοιχτό γήπεδο», είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Εγκλειστη στο ξενοδοχείο, μέχρι τη μετάβασή της στο γήπεδο του Περιστερίου, θα παραμείνει η αποστολή της Χάποελ Ιερουσαλήμ που αναμένεται να έρθει σήμερα στην Αθήνα, ενόψει του δεύτερου αγώνα με την ελληνική ομάδα για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αύριο.

• Η κινεζική λίγκα αναμένεται να αρχίσει ξανά στις 6 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα ξένης ιστοσελίδας για τη χώρα που άρχισε η μετάδοση του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη. 

• H Eυρωλίγκα δεν έχει αναβάλει ακόμη τον κεκλεισμένων θυρών αγώνα Αρμάνι – Ολυμπιακού που πρόκειται να διεξαχθεί, μεθαύριο, στο Μιλάνο, το οποίο είναι αποκλεισμένο, όπως και ολόκληρη η περιοχή της Λομβαρδίας στη βόρεια Ιταλία, λόγω του κορωνοϊού, αλλά η ελληνική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε χθες ότι διακόπτονται οι πτήσεις από και προς τη βόρεια Ιταλία. Οι Πειραιώτες θα γνωστοποιήσουν τα δεδομένα στην Ευρωλίγκα και η διοργανώτρια Αρχή θα κληθεί να αποφασίσει για την αναμέτρηση. Η Αρμάνι προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό κάνοντας μόνο προπονήσεις, καθώς ο πρόσφατος αγώνας της με τη Βίρτους Ρόμα αναβλήθηκε για το ιταλικό πρωτάθλημα.

• Δύο φορές (7 και 10/3) αναβλήθηκε το παιχνίδι Προμηθέα – Ρεθύμνου για την 20ή αγωνιστική, λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Αχαΐα και θα ορισθεί εκ νέου από τον ΕΣΑΚΕ. Αβέβαιη είναι η διεξαγωγή και της αναμέτρησης Προμηθέα – ΑΕΚ για την 22η αγωνιστική (21/3). Ο ΠΑΟΚ έμεινε μόνος στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, μετά την ήττα του από το Περιστέρι (68-75), στην Πυλαία, και παράλληλα την εντός έδρας νίκη του Αρη επί του Ηφαίστου (88-77). Τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων: Λαύριο – Πανιώνιος 104-71, AΕΚ – Ηρακλής 86-61, Λάρισα – Κολοσσός 95-90, Ιωνικός – ΠΑΟ 65-110.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή