«Σκούπα» της ΑΕΚ στη Βόννη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ «φιγουράρει» η ΑΕΚ, που νίκησε τη Βόννη (86-90) για δεύτερη φορά στη Γερμανία και με μειονέκτημα έδρας πλέον χρειάζεται δύο ακόμη βήματα, απέναντι στην τσεχική Νίμπουρκ, για να επιστρέψει στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Η ΑΕΚ απέδειξε ότι η πληρότητα των παικτών της, μετά την επιστροφή του Λάνγκφορντ που είναι ο κύριος πυλώνας της επίθεσής της και του Γκίκα που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο δεύτερο ημίχρονο, δημιούργησε και την ειδοποιό διαφορά από τη Βόννη.

Η ΑΕΚ, παρά την αμυντική αναποτελεσματικότητά της στο α΄ ημίχρονο (49-45) διατήρησε την επαφή με το προβάδισμα στο σκορ που είχε η Βόννη και η οποία προηγήθηκε μέχρι και 10 πόντους (55-45) στις αρχές του τρίτου δεκάλεπτου. Η ΑΕΚ είχε αντανακλαστικά και χάρις στην αλλαγή του ρυθμού από τον Γκίκα προηγήθηκε 70-73 στο 33΄, ενώ ο Μάρκους Σλότερ πέτυχε πέντε καθοριστικούς πόντους στα δύο τελευταία λεπτά.

ΒΟΝΝΗ: Μπράουν 9 (2), Μακ Κίνεϊ 18, Σαϊμπού 9, Σίμονς 8 (2), Σλόαν 14 (3), Μπράουνιγκ 12, Φρέιζερ 6, Μπαρτόλο 4, Σούμποτιτς 6.

ΑΕΚ: Τσάλμερς 6, Λάνγκφορντ 25 (3), Γιάνκοβιτς 13 (1), Ζήσης 6, Ρέι 3, Γκράντ 3, Σλότερ 17, Γκίκας 8 (2), Χρυσικόπουλος, Μασιούλις 3.

• Kεκλεισμένων των θυρών, όπως διεξήχθη και το πρώτο παιχνίδι στην Ιερουσαλήμ, πριν από μία εβδομάδα, το Περιστέρι θα υποδεχθεί σήμερα (21.30) τη Χάποελ, έχοντας ηττηθεί στο Ισραήλ και στοχεύοντας στην ισοφάριση των νικών για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το Περιστέρι θέλει να οδηγήσει τη σειρά των πλέι οφ με τη Χάποελ και σε τρίτο παιχνίδι, που θα γίνει και πάλι στην Ιερουσαλήμ, παρά τις ανησυχίες και τους φόβους που υπάρχουν λόγω κορωνοϊού. Προερχόμενο από την πρόσφατη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και αναγνωρίζοντας ότι η Χάποελ διαθέτει καλύτερη ομάδα και θέλει να προκριθεί αήττητη στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, το Περιστέρι θα διεκδικήσει τις πιθανότητες νίκης που έχει και να δώσει… παράταση στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή