Στο Βερολίνο ο Ολυμπιακός

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μπάλα του μπάσκετ σταματά να αναπηδά στα παρκέ των γηπέδων για τους αγώνες όλων των εθνικών πρωταθλημάτων και της επαγγελματικής «λίγκας» για τις δύο επόμενες εβδομάδες, λόγω του κορωνοϊού και ενώ παράλληλα η λογική επικράτησε του παραλογισμού της Ευρωλίγκας, η οποία μετέθεσε την έδρα και την ημερομηνία του αγώνα Αρμάνι – Ολυμπιακού.

Η αυτονόητη –εκτός της διοργανώτριας Ευρωλίγκας– μετάθεση της έδρας του αγώνα Αρμάνι – Ολυμπιακού και όχι η αναβολή του επιτεύχθηκε από τις συντονισμένες ενέργειες της ΚΑΕ Ολυμπιακός και τη συμπαράσταση του υπουργείου Υγείας και κυβερνητικών στελεχών.

Η Ευρωλίγκα που επέμενε μέχρι και χθες το μεσημέρι στην τέλεση της αναμέτρησης στο αποκλεισμένο Μιλάνο, λόγω των αυξανόμενων θανάτων από τον κορωνοϊό, προχώρησε στη μετάθεση έδρας του αγώνα στο Βερολίνο αύριο το βράδυ (21.45), κεκλεισμένων θυρών και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

Η Ευρωλίγκα παρέλαβε επιστολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, επισυνάπτοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας που ζητούσε  επιτακτικά την αναστολή του  ταξιδιού  των «ερυθρόλευκων» στη Βόρεια Ιταλία. Και μπορεί ο Τζόρντι Μπερτομέου να χρειάστηκε να πιεστεί για να πειστεί, όμως θα πρέπει να εξηγήσει στις ομάδες-μέλη και στους Ευρωπαίους φιλάθλους, γιατί πεισματικά ζητούσε το ταξίδι του Ολυμπιακού στο Μιλάνο αλλά και άλλων ξένων αποστολών. Ανακοίνωση, έστω και με καθυστέρηση, εξέδωσε και η ένωση Ευρωπαίων παικτών μπάσκετ που αναφέρει αυτονόητα ότι προέχει η υγεία των αθλητών και των οικογενειών τους. 

Η Ευρωλίγκα αποφάσισε και τη διεξαγωγή του αγώνα Αλμπα – Παναθηναϊκού, την επόμενη αγωνιστική (19/3), κεκλεισμένων των θυρών, ενώ είναι αναμενόμενο ότι ύστερα από τη μετάθεση της έδρας του αγώνα Αρμάνι -Ολυμπιακού, εκτός της Ιταλίας, η ομάδα του Μιλάνου θα δώσει και όλους τους εντός έδρας αγώνες, εκτός των συνόρων της γείτονος χώρας. Η Αρμάνι, παρά τις εκατοντάδες θανάτων, ήθελε τη διεξαγωγή του παιχνιδιού στο «Φόρουμ», προκαλώντας εύλογα ερωτήματα, ενώ ύστερα από τη μετάθεση της έδρας της, ο Νεμάνια Νέντοβιτς έγραψε στο Τwitter: «Δηλαδή εμείς πρέπει να ταξιδέψουμε σε όλη την Ευρώπη για έναν μήνα, χωρίς συναίσθηση; Λυπάμαι αλλά πρόκειται για αστείο».

Η αποστολή του Ολυμπιακού θα ταξιδέψει σήμερα για τη γερμανική πρωτεύουσα (η Αλμπα αγωνίζεται αύριο στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ), χωρίς τους τραυματίες Μιλουτίνοφ και Κόνιαρη που θα αντικατασταθούν από τους Νικολαΐδη και Ποκουσέφσκι.

Στην Ελλάδα, η ΕΟΚ ανακοίνωσε την αναστολή όλων των πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών, εναρμονιζόμενη με τη σχετική οδηγία του υπουργείου Υγείας, ενώ σήμερα συνεδριάζουν οι 14 ομάδες της Basket League για να αποφασίσουν την αναστολή του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, επίσης για το ίδιο χρονικό διάστημα. Οι ομάδες θα συνεχίσουν να προπονούνται και στους επίσημους αγώνες, όταν θα επαναρχίσουν, θα φανεί αν και κατά πόσον, θα επηρεαστούν θετικά ή αρνητικά από τη νέα διακοπή του πρωταθλήματος. Σταδιακά, αναστέλλουν τη λειτουργία τους και οι ακαδημίες όλων των συλλόγων στην Ελλάδα, ενώ στο ΝΒΑ, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς είναι η πρώτη ομάδα που θα δίνει όλους τους αγώνες της χωρίς θεατές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή