Ανασφάλεια και αγωνία για την επόμενη μέρα στο μπάσκετ

Ανασφάλεια και αγωνία για την επόμενη μέρα στο μπάσκετ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συμβίωση» με την πιθανότητα μετάδοσης και έναρξης νέας ατομικής καραντίνας, αβεβαιότητα για την οικονομική λειτουργία των ανωνύμων εταιρειών μπάσκετ και των ερασιτεχνικών συλλόγων, αλλά και αισιοδοξία ότι ο επαγγελματικός και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα νικήσουν την πανδημία, διαμορφώνουν την επόμενη ημέρα της επιστροφής στην κανονικότητά τους.

«Είμαστε αναγκασμένοι να προπονούμαστε και να παίζουμε με το αν υπάρξει μεταδοτικότητα του ιού, ακόμη και αν υποβληθούμε σε μοριακά τεστ και αντισωμάτων ή είμαστε ασυμπτωματικοί, έχουμε καταλάβει ότι μπορεί να μεταδώσουμε τον ιό σε συμπαίκτη, σε αντίπαλο ή στην οικογένειά μας. Δεν υπάρχει φόβος. Υπάρχει ανησυχία και θα μάθουμε να ζούμε με αυτή μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, που είναι η μοναδική καταπολέμηση», λέει ο «μπαρουτοκαπνισμένος» παίκτης σε οκτώ ομάδες της Α1 κατηγορίας και μία στο εξωτερικό Βασίλης Ξανθόπουλος, ενώ για νέα, άγνωστη πραγματικότητα μιλάει και ο πρόεδρος του ερασιτεχνικού Πανιωνίου, Αρης Μισαηλίδης.

«Βιώσαμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση στα 40 χρόνια που ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Ακόμη και τώρα που λήγει, σταδιακά, η καραντίνα δεν έχω συνειδητοποιήσει πόσο έλειψαν οι φωνές των αθλούμενων παιδιών, η ενέργειά τους, η σιγή που υπήρξε σε όλη την εγκατάσταση του γηπέδου. Είναι αναμενόμενο, οι γονείς και τα παιδιά να ανησυχούν για τις νέες συνθήκες άθλησης. Θα τηρήσουμε όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές που θα θέσουν η πολιτεία και οι επιστήμονες. Δεν πρόκειται να ρισκάρουμε ή να διακινδυνέψουμε κάτι για την υγεία», λέει.

Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στον αθλητισμό προβλέπονται να είναι σημαντικές και οι επαγγελματίες παίκτες είναι προετοιμασμένοι για περικοπές αποδοχών, αλλά όπως τονίζει το μέλος του ΠΣΑΚ, Βασίλης Ξανθόπουλος, «να μη γίνει ο κορωνοϊός η αιτία και το “πάτημα” να γίνουν προτάσεις… εξευτελιστικών αποδοχών».

«Υπάρχει, ήδη, βιοποριστικό πρόβλημα σε αρκετούς παίκτες και μεγάλες καθυστερήσεις καταβολής χρημάτων. Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε νερό στο κρασί μας, γιατί καταλαβαίνουμε τη μείωση εσόδων των ομάδων. Μη φτάσουν, όμως, σε ακραίες καταστάσεις, που δεν θα μπορεί αντικειμενικά κανείς παίκτης που λαμβάνει με καθυστέρηση τον βασικό μισθό να αποδεχθεί. Και σε αυτό το σημείο προτείνουμε λιγότερο αριθμό ξένων, ποιοτικότερων και καλύτερα πληρωμένων».

Για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο πρόεδρος του Πανιωνίου αναμένει οικονομική αναστάτωση, που θα μπορεί να τακτοποιηθεί με ενίσχυση από την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ θα γίνει και μετακύλιση οφειλών που «έτρεχαν» στη διάρκεια της πανδημίας.

«Χρειάζεται έκτακτο κονδύλι ενίσχυσης και να μοιραστεί βάσει δυναμικότητας κάθε σωματείου. Δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις και μόνο συνδρομές αθλουμένων, που “πάγωσαν” δυόμισι μήνες. Εχω, όμως, ενδοιασμούς για το ποσοστό επιστροφής στην άθληση, που αποδείχτηκε ότι ήταν η μεγαλύτερη ανάσα στην καραντίνα για κάθε ηλικίας συνάνθρωπό μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή