Πρώτη ηχηρή απώλεια για την Basket League

Πρώτη ηχηρή απώλεια για την Basket League

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε 15 ομάδες, εφόσον δεν υπάρξουν νέες… απώλειες από αδυναμία συμμετοχών και πιθανή φυγή επενδυτών – μεγαλομετόχων, και χωρίς αντικατάστασή τους θα αρχίσει το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, ύστερα από την αποχώρηση του Κώστα Ζομπανάκη από την ΚΑΕ Ρέθυμνο, που συνέπεσε χρονικά με την ψήφιση των νέων κριτηρίων συμμετοχής από την ολομέλεια του ΕΣΑΚΕ.

Η απόφαση του βασικού χρηματοδότη του Ρεθύμνου ήταν ειλημμένη προ καιρού και δεν σχετίζεται με τη θέσπιση των νέων οικονομικών δεδομένων για το δικαίωμα συμμετοχής των ομάδων, αλλά συνέβη ακριβώς το αντίθετο.

«Για τα περισσότερα κριτήρια είχα κάνει προσωπικά τις ίδιες εισηγήσεις στη “λίγκα”. Ετσι πρέπει να χαραχτεί ο νέος δρόμος στο επαγγελματικό μπάσκετ απ’ όσες ομάδες μπορούν να ανταποκριθούν. Ας είναι και μονοψήφιος αριθμός. Εγώ αποχωρώ από το Ρέθυμνο και όχι από το μπάσκετ, γιατί δεν έχει προχωρήσει το θέμα της αύξησης χωρητικότητας του γηπέδου του Ρεθύμνου και επειδή θεωρώ ότι δεν αξίζει να ξοδέψω άλλα χρήματα, κι ας τα κατέχω», δήλωσε ο κ. Ζομπανάκης.

Η πρώτη απώλεια στη «λίγκα» είναι γεγονός και έως το τέλος Ιουνίου ο ΕΣΑΚΕ θα μετρήσει τις δυνάμεις του για τις ομάδες που θα μπορέσουν να καταθέσουν το 1/4 του μίνιμουμ προϋπολογισμού, που ορίστηκε στις 800.000 ευρώ, ενώ και οι ίδιες οι ΚΑΕ κάνουν τους οικονομικούς υπολογισμούς τους, χωρίς οι περισσότερες να έχουν αισιόδοξες προβλέψεις…

Στην ίδια διαδικασία βρίσκονται και τα δύο νέα μέλη του ΕΣΑΚΕ, ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, που χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερη ρευστότητα για τη δημιουργία μετοχικού κεφαλαίου (210.000 ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή