Στη Β΄ Εθνική όσες ομάδες της Α1 δεν ανταποκριθούν

Στη Β΄ Εθνική όσες ομάδες της Α1 δεν ανταποκριθούν

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο και όχι μία κατηγορία χαμηλότερα από το πρωτάθλημα της Βasket League θα παίξουν όσες ομάδες δεν καταφέρουν να ανταποκριθούν στα κριτήρια συμμετοχής στην Α1 κατηγορία, με αποτέλεσμα στην επόμενη αγωνιστική περίοδο να γίνουν μέλη της Β΄ Εθνικής. Η ΕΟΚ, που έχει αποφασίσει να συμμετάσχουν 18 ομάδες στο επόμενο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για περαιτέρω αύξηση ομάδων, απ’ αυτές που δεν θα παίξουν στην Α1, και ενώ ήδη το Ρέθυμνο, ύστερα από την αποχώρηση του επενδυτή του, Κωστή Ζομπανάκη, έγινε η πρώτη ομάδα που αποτελεί παρελθόν από την επαγγελματική «Λίγκα».

Η ομάδα της Κρήτης θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας. Η επάνοδος όσων ομάδων αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ στην Α1 κατηγορία, πέραν της αγωνιστικής προσπάθειας, θα είναι ακόμα πιο επώδυνη για όσες υποβιβαστούν με χρέη των ΚΑΕ τους, καθώς δεν πρόκειται αυτά να διαγραφούν, λόγω της αλλαγής του νόμου. Αν, δηλαδή, αυτές οι ομάδες που θα υποβιβαστούν συνεχίσουν να παίζουν με τον ίδιο ΑΦΜ που έχει χρέη, για να επιστρέψουν ξανά στα «σαλόνια» του επαγγελματικού μπάσκετ, θα πρέπει να τα έχουν αποπληρώσει ή τουλάχιστον διακανονίσει, έχοντας μηδαμινά, σχεδόν, έσοδα στις μικρότερες κατηγορίες. Παράλληλα, αντιπροσωπεία του ΕΣΑΚΕ, με εκπροσώπους του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, είχαν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη και του ζήτησαν να υπαχθούν στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για τις ανώνυμες εταιρείες (άτοκα δάνεια).

• Η επιτροπή εθνικών πρωταθλημάτων προχώρησε σε διόρθωση για τις ομάδες που προάγονται από την Γ΄ κατηγορία στη Β΄ για την επόμενη περίοδο, προσθέτοντας τέσσερα σωματεία και ανεβάζοντας τον αριθμό των ομάδων στις 54, ενώ οι σύλλογοι της Γ΄ Εθνικής μειώθηκαν σε 64. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή