Εποχή Βόβορα και επισήμως στον Παναθηναϊκό

Εποχή Βόβορα και επισήμως στον Παναθηναϊκό

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναμενόμενη ανάδειξη του Γιώργου Βόβορα, συνεργάτη των πρώην τεχνικών Τσάβι Πασκουάλ, Αργύρη Πεδουλάκη και Ρικ Πιτίνο, στη θέση του πρώτου τεχνικού στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού οριστικοποιήθηκε με την ανακοίνωση της υπογραφής μονοετούς συμβολαίου. Η αγαστή συνεργασία του με τους τρεις προαναφερόμενους προπονητές, η επιτυχία με την οποία πέρασε το τεστ (ανάμεσα σε Πεδουλάκη – Πιτίνο) στον πάγκο σε δύο αγώνες της φετινής Ευρωλίγκας και η εφαρμογή του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων, με προπονητή λελογισμένων αποδοχών, ήταν οι τρεις λόγοι που πρόσφεραν στον Ελληνα κόουτς την ευκαιρία πρώτης θέσης στον πάγκο.

Η αποστολή του δεν θα είναι εύκολη λόγω των νέων οικονομικών συνθηκών και μπορεί να παρομοιαστεί με εκείνη που είχε αναλάβει ο Αργύρης Πεδουλάκης το 2012, όταν είχαν αποχωρήσει οι αείμνηστοι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος και ενώ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν είχε δεχθεί να συνεχίσει στον πάγκο.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και τεράστια ευθύνη για εμένα να βρίσκομαι στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Είμαι πολλά χρόνια μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας και αντιλαμβάνομαι το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνω. Θα εργαστούμε σκληρά προκειμένου να επιτύχει η ομάδα τους στόχους της και να δικαιώσουμε τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη της», δήλωσε ο Γιώργος Βόβορας, ο οποίος έχει προετοιμαστεί στα μεταγραφικά θέματα από την περίοδο της καραντίνας.

Στον διαμορφωμένο «κορμό» Ελλήνων παικτών του «τριφυλλιού» θα προστεθούν δύο ακόμα παίκτες, ενώ η δυσκολότερη ευθύνη του νέου τεχνικού θα είναι οι επιλογές πέντε ξένων παικτών (συνεχίζει μόνο ο Μπέντιλ) με προσιτές αποδοχές για τους «πρασίνους» και, κυρίως, η καλύτερη δυνατή κάλυψη της απουσίας του Νικ Καλάθη (αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του στο ΟΑΚΑ).

• Στη μείωση των ξένων παικτών από έξι σε τέσσερις επιμένει ο ΠΣΑΚ με νέα ανακοίνωσή του, στην οποία τονίζει ότι από τις 8 Μαΐου έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στον ΕΣΑΚΕ, ενόψει του επόμενου πρωταθλήματος, χωρίς να έχει υπάρξει ανταπόκριση διαλόγου. Ο σύνδεσμος παικτών μπάσκετ ζητεί την αύξηση της εγγυητικής και τη δυνατότητα περισσότερων μεταγραφών γηγενών παικτών στη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή