«Χειροπέδες» 10 εκατ. βάζει η Ευρωλίγκα στον ΠΑΟ

«Χειροπέδες» 10 εκατ. βάζει η Ευρωλίγκα στον ΠΑΟ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αιχμάλωτος» της Ευρωλίγκας και των άλλων δέκα συνεταίρων του παραμένει ο Παναθηναϊκός, του οποίου το αίτημα αποχώρησης και μεταβίβασης των μετόχων σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα απορρίφθηκε παμψηφεί, όπως και αναμενόταν. Η δεύτερη «επανάσταση» αποχώρησης των «πρασίνων» από την ευρωπαϊκή διοργάνωση αντιμετώπισε το «όχι» των άλλων ομάδων-μετόχων, οι οποίοι, αφού άκουσαν το αίτημα του «Τριφυλλιού», απάντησαν ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να γίνει μόνο αν η ελληνική ομάδα πληρώσει τη ρήτρα των 10 εκατ. ευρώ και τις απώλειες εσόδων που θα προκληθούν από την απουσία της στις χορηγικές συμφωνίες των επόμενων χρόνων. Αναμένεται, πλέον, η αντίδραση του Παναθηναϊκού για το αν θα υλοποιήσει την απόφαση αποχώρησης και θα ακολουθήσει την οδό των ευρωπαϊκών δικαστηρίων, όπως είχε προαναγγελθεί. Παράλληλα, η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε μείωση εσόδων, κατά 14%, για την επόμενη περίοδο. Ο Παναθηναϊκός προχώρησε στη μεταγραφή του πρώτου ξένου παίκτη για την επόμενη περίοδο, με τον Αμερικανό Μάρκους Φόστερ (25 χρ., 1,91 μ.) να υπογράφει μονοετές συμβόλαιο και να προορίζεται για τη θέση του σούτινγκ γκαρντ και ενώ πέρυσι έπαιξε στη Χάποελ Χολόν.

• Δύο μεταγραφές Αμερικανών παικτών για την ενίσχυση της περιφέρειάς του έχει ολοκληρώσει, αλλά δεν έχει ανακοινώσει ο Ολυμπιακός. Ο Τσαρλς Τζένκινς (31 χρ., 1,91 μ.) που έπαιξε πέρυσι στον Ερυθρό Αστέρα και ο Ααρον Χάρισον (26 χρ., 1,98 μ., αγωνίσθηκε στην Γκαλατάσαραϊ) θα αποτελέσουν νέα μέλη των «ερυθρολεύκων», που αναμένεται να ανανεώσουν το συμβόλαιο με τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ ακυρώθηκαν οι πιθανότητες συνεργασίας με τον Λαρεντζάκη.

• Ιστορική ημέρα ήταν για την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ η χθεσινή, με την παράδοση – παραλαβή του κλειστού των Ανω Λιοσίων από την πολιτεία στην «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Η ΑΕΚ αποχωρεί από το ΟΑΚΑ και θα έχει έδρα το πρώην «σπίτι» οκτώ βαρέων αθλημάτων, ενώ θα πρέπει να διαμορφώσει τον αγωνιστικό χώρο. Στόχος του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ Μάκη Αγγελόπουλου είναι η δημιουργία μιας «κιτρινόμαυρης» πολιτείας σε συνεργασία με τον Δήμο Φυλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή