Τέλος εποχής για Ομπράντοβιτς στη Φενέρμπαχτσε

Τέλος εποχής για Ομπράντοβιτς στη Φενέρμπαχτσε

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τον πάγκο της Φενέρμπαχτσε, ύστερα από επτά χρόνια συνεργασίας και την κατάκτηση μιας Ευρωλίγκας, τριών Κυπέλλων και τριών πρωταθλημάτων Τουρκίας, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο επιστροφής του Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος τεχνικός που είχε επιστρέψει στο Βελιγράδι, μετά τις συζητήσεις που είχε κάνει με τον πρόεδρο της Φενέρ, Αλι Κοτς, διέψευσε πλήρως τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία είχαν σειρά δημοσιευμάτων για αποδοχή του Ζοτς στην πρόταση μείωσης των αποδοχών του κατά 50%, καθώς και του προϋπολογισμού της επόμενης περιόδου.

Ο Ομπράντοβιτς, όπως έπραξε και το καλοκαίρι του 2012, όταν αρνήθηκε να συνεχίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού με μειωμένο μπάτζετ, απάντησε αρνητικά στη Φενέρ (βασικός υποψήφιος, ο πρώην διεθνής παίκτης Ουφούκ Σαρίτσα, ενώ θα γίνει πρόταση στον Γιασικεβίτσιους) και ανακοίνωσε ότι θα μείνει εκτός δράσης για έναν χρόνο, όπως επίσης είχε πράξει μετά τον χωρισμό του με τους «πράσινους». Τον δρόμο του Ομπράντοβιτς θα ακολουθήσει και ο Κώστας Σλούκας, τον οποίο περιμένει το τριετές εγγυημένο συμβόλαιο που του έχει προτείνει ο Ολυμπιακός και, εφόσον αποδεσμευθεί από τη Φενέρ, είναι θέμα χρόνου να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα, θωρακίζοντας την περιφερειακή γραμμή της ομάδας.

Στον Παναθηναϊκό, η παραμονή ή όχι του Μάνου Παπαδόπουλου εξακολουθεί να είναι σε εκκρεμότητα και ενώ οι πληροφορίες από την Αγία Πετρούπολη και τη Ζενίτ αναφέρουν ότι η οικονομική πρόταση μονοετούς συνεργασίας είναι άκρως δελεαστική. Ο ίδιος ο Παπαδόπουλος είναι σε δίλημμα για να αποδεχθεί ή να απορρίψει την πρόταση, καθώς υφίσταται, φυσιολογικά, η εσωτερική αντιπαλότητα του αισθηματικού «δεσίματος» με τον ΠΑΟ και του επαγγελματισμού του. Αν ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποχωρήσει, θα πρέπει να αντικατασταθεί, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει αρνηθεί, από την προηγούμενη εβδομάδα, την ανάληψη διοικητικής θέσης.

Στην κλήρωση της επόμενης Ευρωλίγκας, που πραγματοποιήθηκε χθες, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη Ζαλγκίρις στην πρεμιέρα (1/10), ενώ ο Παναθηναϊκός θα παίξει με τη Χίμκι στη Μόσχα. Το ευρωπαϊκό ντέρμπι των «αιωνίων» για τον πρώτο γύρο θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ (9/10) μόλις στη δεύτερη αγωνιστική. Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα παίξουν στις 5 Φεβρουαρίου 2021 (24η αγ.), ενώ συνολικά στο πρόγραμμα υπάρχουν επτά εβδομάδες διπλών αγώνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή