Πατάει γκάζι ο Ολυμπιακός, σε αναμονή ο Παναθηναϊκός

Πατάει γκάζι ο Ολυμπιακός, σε αναμονή ο Παναθηναϊκός

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μεταγραφικό μπαράζ έχει επιδοθεί ο Ολυμπιακός, δείχνοντας ότι λόγω και των διοικητικών ανακατατάξεων στον Παναθηναϊκό, έχει αποκτήσει σταθερό προβάδισμα στον σχεδιασμό της ομάδας που θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται εν αναμονή της αποδέσμευσης του Κώστα Σλούκα από τη Φενέρμπαχτσε, αυτή την εβδομάδα, ενώ χθες αποδέσμευσαν τον Αμερικανό Ογκουστιν Ρούμπιτ και ήδη έχουν καταθέσει πρόταση στον Γάλλο σέντερ Λιβιό Ζαν Σαρλ (25 χρ., 2,07 μ., Βιλερμπάν) που αναμένεται να απαντήσει θετικά.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός προσδοκά σε ανανέωση συνεργασίας με τον Αλεξάντερ Βεζένκοφ, ενώ έχει συμφωνήσει με τους Αμερικανούς, Ααρον Χάρισον και Τσάρλς Τζένκινς, χωρίς να έχει προβεί και στις ανακοινώσεις. Επίσης έχει ανανεώσει το συμβόλαιο με τον Γιώργο Πρίντεζη για έναν ακόμη χρόνο και το ίδιο θα πράξει με τον Βασίλη Σπανούλη.

Στον Παναθηναϊκό, το νέο διοικητικό σχήμα του προέδρου, Τάκη Τριαντόπουλου και των Φραγκίσκου Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη, θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον νέο προπονητή της ομάδας, Γιώργο Βόβορα, την Παρασκευή (3/7), με θέμα τον αγωνιστικό σχεδιασμό με τα νέα οικονομικά δεδομένα.

Θολό παραμένει το τοπίο στην Α1, αφού η συμμετοχή πολλών ομάδων στην κατηγορία βρίσκεται στον «αέρα». Ο Ιωνικός, σύμφωνα με απόφαση της ΕΕΑ, αποβάλλεται από το πρωτάθλημα γιατί παρατύπησε στη μη σύγκληση γενικής συνέλευσης για τη σύσταση της ΚΑΕ, σε όλη τη διάρκεια της περυσινής περιόδου. Η ΕΕΑ έχει διαπιστώσει παρατυπία και στην ΚΑΕ Λάρισα.

Ενα ακόμα δυνατό, οικονομικό «χτύπημα» για τις ελληνικές ομάδες που έχουν οφειλές σε ξένους παίκτες από τα προηγούμενα χρόνια (Αρης, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος) ήρθε από τη FIBA, η οποία ειδοποίησε την ΕΟΚ ότι πλέον αυτές οι ομάδες –εκτός της απαγόρευσης μεταγραφών ξένων παικτών από άλλες χώρες με τη μη αποστολή της ελευθέρας κάρτας τους– δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές και ξένους παίκτες που αγωνίστηκαν την προηγούμενη περίοδο, στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα επιβάλλεται πρόστιμο στην ομάδα και στην οικεία ομοσπονδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή