Και επισήμως ο Καλάθης στην Μπαρτσελόνα

Και επισήμως ο Καλάθης στην Μπαρτσελόνα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νικ Καλάθης «ντύθηκε» και επίσημα στα χρώματα της Μπαρτσελόνα, ο Γεωργιανός Ντόρνικε Σενγκέλια φόρεσε την ομόχρωμη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Αρμάνι Μιλάνο ανακοίνωσε την απόκτηση του Σαβόν Σιλντς στην «αλυσίδα» των ηχηρών μεταγραφών που συνεχίζονται στην Ευρωλίγκα από τις πλουσιότερες και ανεπηρέαστες από την πανδημία, ομάδες της διοργάνωσης.

Η Μπαρτσελόνα δίνει στον Καλάθη την «μπαγκέτα» της οργάνωσης του παιχνιδιού της με ετήσιες αποδοχές ύψους 2,2 εκατ. ευρώ και θα συνεργαστεί με τον πρώην συμπαίκτη του και νυν τεχνικό, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ είναι πολύ πιθανό ότι οι γνώριμες ασίστ του να έχουν αποδέκτη τον Πάου Γκαζόλ, ο οποίος πλησιάζει στην ομάδα που τον ανέδειξε. Στην Μπαρτσελόνα, ο Καλάθης που αντικατέστησε, ουσιαστικά, τον Ντιλέινι, θα είναι συμπαίκτης με τον ακριβότερο παίκτη της Ευρωλίγκας, Νίκολα Μίροτιτς (4,4 εκατ. ευρώ) και τους Ερτέλ, τον Χίγκινς, Αμπρίνες, Χάνγκα και Ντέιβις.

Εθνικό… θέμα

Κάτοικος Μόσχας για τα δύο επόμενα χρόνια έγινε ο προσφάτως πρωταθλητής Ισπανίας, με την Μπασκόνια, Τορνίκε Σενγκέλια, ο οποίος θα έχει απολαβές δύο εκατ. ευρώ και ως επαγγελματίας παίκτης «προσπέρασε» τη δήλωση της προέδρου της Γεωργίας, Σαλόμε Ζουραμπιτσβίλ ότι «είναι λυπηρό που επέλεξε την ΤΣΣΚΑ ο αρχηγός της εθνικής ομάδας», λόγω της διαχρονικής διαμάχης των δύο χωρών…

Υπό την τεχνική καθοδήγηση του Δημήτρη Ιτούδη, ο Σενγκέλια θα έχει συμπαίκτες τους Μιλουντίνοβ, Χίλιαρντ και Τζέιμς.

Η Αρμάνι Μιλάνου συνεχίζει να συνθέτει την ομάδα της επόμενης περιόδου, με τη νέα προσθήκη του Αμερικανού Σαβόν Σιλντς (26 χρ., 2.01), ύστερα από την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με την Μπασκόνια, ενώ νέα μεταγραφή ανακοίνωσε η Φενέρμπαχτσε, αποκτώντας τον Λιθουανό Εντγκάρας Ουλανόβας (28 χρ., 1.98) για τα δύο επόμενα χρόνια. Η Ζαλγκίρις από την οποία αποχώρησε ο νέος παίκτης της Φενέρ, ανανέωσε τα συμβόλαια των Λεκαβίτσιους και Γκριγκόνις.

Παράλληλα, η Ευρωλίγκα αποφάσισε εναλλακτικό μοντέλο επιπλέον οικονομικής κατανομής των συλλόγων (από 54% σε 79%), ώστε να αυξηθεί η σταθερότητα για τις 18 ομάδες και να μειωθεί η αβεβαιότητά τους, λόγω των οικονομικών ζημιών από την πανδημία. Η διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε τις ομάδες για τις οδηγίες ανταπόκρισής τους στην πανδημία («Pandemic Response Guidelines») και της υγειονομικής ομάδας που θα παρέχει ασφάλεια και συμβουλές για την εξάλειψη φόβων των φιλάθλων να παρακολουθήσουν από τις θέσεις των θεατών τους αγώνες του επόμενου πρωταθλήματος.

• Πρόταση για τη θέσπιση διαδικασίας επιλογής παικτών (draft), ηλικίας 18 ετών, έκανε ο μάνατζερ Τάσος Δελημπαλταδάκης, που θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή