Ψηλά εμπόδια για ΑΕΚ και Περιστέρι

Ψηλά εμπόδια για ΑΕΚ και Περιστέρι

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλή εκκίνηση στην πρώτη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, λόγω της αυξημένης ανταγωνιστικότητας των αντιπάλων τους, καλούνται να κάνουν η ΑΕΚ και το Περιστέρι, ώστε να εξασφαλίσουν την πρόκριση στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Το  επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA θα έχει αυξημένες απαιτήσεις για τις ομάδες που στοχεύουν σε διάκριση, καθώς η διοργάνωση αναβαθμίστηκε ποιοτικά με ισχυρούς ευρωπαϊκούς συλλόγους που αποφάσισαν να συμμετέχουν σε αυτή και να αποχωρήσουν από το Γιούρο Καπ της Ευρωλίγκας, τηρώντας ταυτόχρονα και τα κριτήρια των βαθμολογικών θέσεων που κατέλαβαν στα εθνικά πρωταθλήματά τους.

Αποτέλεσμα αυτών των σημαντικών συμμετοχών, είναι να υπάρχουν ισχυρά εμπόδια για την πρόκριση στους «16» και γι’ αυτόν τον λόγο, η ΑΕΚ και το Περιστέρι, αλλά και ο Ηρακλής, εφόσον φτάσει στους ομίλους, θα έχουν δύσκολη αποστολή. Η ΑΕΚ που θα διεκδικήσει τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ του 2020, μαζί με εφτά ομάδες στα τέλη του ερχόμενου Σεπτεμβρίου (final eight), έμαθε τις αντιπάλους της. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ κληρώθηκε στον Δ΄ όμιλο για την επόμενη περίοδο που θα αρχίσει στις 13 Οκτωβρίου. Η «Ενωση» θα αντιμετωπίσει τις Μπάμπεργκ (Γερμανία), Χάποελ Χολόν (Ισραήλ), Καρσίγιακα (Τουρκία), Μπιλμπάο (Ισπανία), Σολέ (Γαλλία), Φορτιτούντο Μπολόνια (Ιταλία) και μία εκ των Μπάλκαν (Βουλγαρία), Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία), Λόντον Λάιονς (Μεγάλη Βρετανία), Νέπτουνας (Λιθουανία).

Το Περιστέρι κληρώθηκε στον Α΄ όμιλο μαζί με τις Τενερίφη (Ισπανία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Σάσαρι (Ιταλία), Ρίγα (Λετονία), Ρίτας Βίλνιους (Λιθουανία) και μία εκ των Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Μπάκεν (Δανία), Μονς (Βέλγιο), Ανβίλ (Πολωνία). Ο Ηρακλής έχει καλές προοπτικές να παίξει στον Β΄ όμιλο, εφόσον αποκλείσει τον Κεραυνό Κύπρου στον πρώτο προκριματικό γύρο (15-18/9) και στον δεύτερο, τη νικήτρια του ζευγαριού Ντνίπρο (Ουκρανία) – Γκρόνιγκεν (Ολλανδία). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή