Το πράσινο παζλ ολοκληρώνεται

Το πράσινο παζλ ολοκληρώνεται

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Παναθηναϊκός συνεχίζει να υλοποιεί τον μεταγραφικό σχεδιασμό του, με οικονομική σύνεση, πειθώ από τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη στους προτεινόμενους παίκτες και αξιοποιώντας την προϊστορία του στην Ευρωλίγκα. Ο Κουβανός Χάουαρντ Σαντ-Ρος αποδεσμεύθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το προηγούμενο Σάββατο και από χθες ανήκει στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο υπέγραψε, όπως και οι νέοι συμπαίκτες του (Νέντοβιτς, Φόστερ, Ογκαστ), μονοετές συμβόλαιο με δικαίωμα ανανέωσης για την περίοδο 2021-22. Ο Σαντ-Ρος απουσίασε από την Αθήνα, μόλις για έξι μήνες, μετά τη θητεία του στην ΑΕΚ και τη μεταγραφή του στην ΤΣΣΚΑ. Επέστρεψε για τους «πράσινους» και δήλωσε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή που εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό και είναι έτοιμος να δώσει τον καλύτερο εαυτό του.

«Οταν μίλησα με τον πρόεδρο και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, αντιλήφθηκα το πόσο με ήθελαν και γι’ αυτό συμφώνησα» είπε ο Σαντ-Ρος (29 χρ., 1.98 μ.) που είναι το τέταρτο κομμάτι στο μεταγραφικό παζλ του Παναθηναϊκού, ενώ έπεται συνέχεια με τον Νίκολας Λαμπροβίτολα από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μαδριλένοι πλήρωσαν τη ρήτρα του παίκτη (1,5 εκατ. ευρώ) στη Βάλενθια και απέκτησαν τον πλέι μέικερ, Αλμπέρτο Αμπάλντε που συγκαταλέγεται στους πιο ταλαντούχους Ισπανούς παίκτες. Πλέον αναμένεται η λύση συνεργασίας με τον Λαμπροβίτολα, ο οποίος είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Αλλωστε η άφιξη του νέου παίκτη δεν θα συμφέρει και τη Ρεάλ να διατηρήσει τον Αργεντινό στο ρόστερ της με συμβόλαιο 700.000 ευρώ.

• Η αποδέσμευση του Κώστα Σλούκα από τη Φενέρμπαχτσε θα γίνει όταν η τουρκική ομάδα ολοκληρώσει τη μεταγραφική ενίσχυσή της. Ο διεθνής πλέι μέικερ βρίσκεται στην Αθήνα και περιμένει την ανακοίνωση της τουρκικής ομάδας για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία του με τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν ανησυχεί για την καθυστέρηση που υπάρχει, αλλά και για το ενδιαφέρον της Ρεάλ, εφόσον αποχωρήσει ο Αργεντινός Φακούντο Καμπάτσο για ομάδα του ΝΒΑ.

• Eπιλογή από κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ έκανε το Λαύριο, με την προσθήκη του Αμερικανού γκαρντ / φόργουορντ Τζάρεντ Σάβατζ (23 χρ., 1.97 μ.), ο οποίος είναι απόφοιτος του κολεγίου Western Kentucky. Ο Ηρακλής απέκτησε τον Γιώργο Γκιουζέλη (24 χρ., 2.04 μ.) και προχωρά στη μεταγραφή του Δημήτρη Βεργίνη.

• Στην Μπάγερν Μονάχου με προπονητή τον Ιταλό Αντρέα Τρινκέρι, θα συνεχίσει την καριέρα του ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Γουέιντ Μπάλντγουιν. Στη Ζαλγκίρις Κάουνας θα παραμείνει ο Αμερικανός Τόμας Ουόκαπ που δεν έκανε χρήση της ρήτρας αποδέσμευσής του στο διετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή