Κίνηση ουσίας με Λοτζέσκι η ΑΕΚ

Κίνηση ουσίας με Λοτζέσκι η ΑΕΚ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον της διεκδίκησης τεσσάρων τίτλων στην επόμενη αγωνιστική περίοδο και αρχής γενομένης από το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ του 2020 στο φάιναλ 8 (29/9 – 4/10), η ΑΕΚ ενισχύει την ήδη συμπαγή ομάδα της προηγούμενης χρονιάς με μεταγραφές… ουσίας, όπως αυτή του Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους. Ο Αμερικανός φόργουορντ και διεθνής του Βελγίου θα παίξει στο ελληνικό μπάσκετ για τρίτη φορά στην καριέρα του, μετά τον Ολυμπιακό (2013-17) και τον Παναθηναϊκό (2017-2019), και δήλωσε «ανυπόμονος να έρθει και πάλι στην Αθήνα» και να παίξει με γνώριμους συμπαίκτες και αντιπάλους.

«Ολοι γνωρίζουν πως εγώ και η οικογένειά μου απολαμβάνουμε τη ζωή στην Ελλάδα, νιώθουμε ότι είναι το δεύτερό μας σπίτι εδώ. Γνωρίζω πολλά για την ΑΕΚ, καθώς τα έξι χρόνια που αγωνίστηκα στην Ελλάδα ήμουν αντίπαλός της. Γνωρίζω τις υψηλές προσδοκίες της διοίκησης και θέλω να βοηθήσω και εγώ στην κατάκτηση τροπαίων, που είναι και το πιο σημαντικό», υποστήριξε ο Λοτζέσκι (35 χρ., 1.98 μ.), που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του ως χαρισματικός σούτερ και σκόρερ. Η ΑΕΚ στοχεύει στην άκρως θετική εκκίνηση της προσεχούς σεζόν, κατακτώντας το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη φορά σε διάστημα τριών ετών και γι’ αυτόν τον λόγο ο τεχνικός της, Ηλίας Παπαθεοδώρου, διατήρησε ακέραιο τον «κορμό» της περυσινής ομάδας, με την ύπαρξη τριών ξένων παικτών (Λάνγκφορντ, Σλότερ, Μορέιρα) και την προοπτική παρουσίας του Γιόνας Ματσιούλις. Η Ενωση θα κινηθεί για την απόκτηση ακόμα ενός ξένου παίκτη για τις θέσεις του πλέι μέικερ και του σούτινγκ γκαρντ.

• Ο Προμηθέας Πάτρας ενισχύθηκε στην περιφέρεια με την απόκτηση του Ιαν Μίλερ (29 χρ., 1.93 μ.), ο οποίος προέρχεται από τη γαλλική Ροάν, ενώ ο Ηρακλής προχωρεί στην έναρξη συνεργασίας με τον γνώριμο από την θητεία του στην Κύμη (2018-19) Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ Σκοτ Σαγκς.

• Η θέση προπονητή στην ισραηλινή Ιρόνι έχει βασικούς υποψηφίους τους Ελληνες Θανάση Σκουρτόπουλο και Σωτήρη Μανωλόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή