Νέες διακρίσεις για τον Αντετοκούνμπο

Νέες διακρίσεις για τον Αντετοκούνμπο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την τροπαιοθήκη της επτάχρονης καριέρας του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ λείπουν ο τίτλος του πρωταθλητή και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών (MVP). Σαφέστατα, όμως, και οι δύο διεκδικήσεις του Greek Freak είναι σημαντικότερες από τη δεύτερη συνεχόμενη ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη στην κανονική διάρκεια του αμερικανικού πρωταθλήματος και τα βραβεία του καλύτερου αμυντικού και του πιο βελτιωμένου παίκτη στην φετινή περίοδο, και χωρίς να υπολογιστούν οι αγώνες που διεξήχθησαν στη «φούσκα» του Ορλάντο, μετά τη διακοπή. Ο Ελληνας άσος των Μιλγουόκι Μπακς έγινε ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που καταφέρνει να κερδίσει το βραβείο του MVP αλλά και του DPOY στην καριέρα του, μετά τους Μάικλ Τζόρνταν, Χακίμ Ολάζουον, Ντέιβιντ Ρόμπινσον και Κέβιν Γκαρνέτ.

Ο ίδιος ο Giannis, όταν πέρυσι κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο του MVP, είχε δηλώσει, χωρίς δεύτερη σκέψη, ότι θα τον αντάλλαζε με τον τίτλο του πρωταθλητή από τους Μιλγουόκι Μπακς. Η διατήρηση του ίδιου βραβείου, που είναι εξόχως πολύ τιμητικό στο ΝΒΑ, δεν αλλάζει τον στόχο του Ελληνα σταρ και στη φετινή απόπειρά του με τα «ελάφια» στα πλέι οφ του ΝΒΑ. Ο Αντετοκούνμπο υποσκέλισε στην ψηφοφορία του πολυτιμότερου παίκτη τους Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς και ΛεΜπρον Τζέιμς των Λος Αντζελες Λέικερς και είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με την τριπλή κατάκτηση στην ίδια αγωνιστική περίοδο.

«Δεν θα υπήρχε αυτό το βραβείο χωρίς τους συμπαίκτες μου. Το μισό βραβείο του καλύτερου αμυντικού ανήκει στον Μαρκ Λόπεζ», τόνισε ο Γιάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή