Εκανε τυπική διαδικασία τον β΄ γύρο

Εκανε τυπική διαδικασία τον β΄ γύρο

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έγινε από χθες… αποκλειστικότητα του Παναθηναϊκού, ο οποίος νίκησε τον Ολυμπιακό (58-48) στο ΟΑΚΑ και κατοχύρωσε την πρωτοκαθεδρία του, καθώς και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς των πλέι οφ.

Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος έχασε κάθε ενδιαφέρον του για την κατάληψη της πρώτης θέσης, ενώ τα κέρδη του Παναθηναϊκού είναι περισσότερα από τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό του, ενόψει των δύο αναμετρήσεών τους στην Ευρωλίγκα. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τον ημιτελικό του κυπέλλου, ο μεν Παναθηναϊκός έδειξε άτρωτος στην έδρα του, νικώντας κατά κράτος στον ψυχολογικό τομέα, ο δε Ολυμπιακός προσπάθησε περισσότερο από την προηγούμενη επίσκεψή του στο Μαρούσι, αλλά δεν έπαιξε ξανά με τον «αέρα» και την πεποίθηση του δις πρωταθλητή Ευρώπης. Μετά το ρεκόρ των 23 συνεχόμενων νικών, οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την 5η ήττα τους σε διάστημα ενός μηνός και στις τρεις διαφορετικές διοργανώσεις.

Το επόμενο ραντεβού Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είναι προγραμματισμένο σ’ ένα μήνα, και πάλι στο ΟΑΚΑ, για την 7η αγωνιστική της φάσης των «16» κι ενώ ο Παναθηναϊκός έχει, προς το παρόν, βαθμολογική υπεροχή. Το γεγονός ότι ακόμα και σε χαμηλό σκορ και μπάσκετ κακής ποιότητας, ο Παναθηναϊκός βρήκε τις λύσεις για να φτάσει στη νίκη, φανερώνει αδυναμίες του Ολυμπιακού που είχαν «κρυφτεί» στο τρίμηνο της αήττητης πορείας του και ήταν αρκετές…

Ο Παναθηναϊκός, με μπροστάρη τον Ράμελ Κάρι που πέτυχε τους 10 από τους 17 πόντους της ομάδας του στο πρώτο δεκάλεπτο, είχε ενθουσιώδες ξεκίνημα, αλλά δεν επέβαλλε, όπως ήθελε, τον ρυθμό του. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε κακό ποσοστό στα τρίποντα (2/15) για το α΄ ημίχρονο (37-35), αλλά με την ευστοχία του στα σουτ δύο πόντων (73%) διατήρησε την επαφή του στο σκορ και πήρε εύθραυστο προβάδισμα. Ομως πλην των Λοτζέσκι και Πρίντεζη, η επιθετική παραγωγικότητά του δεν στηρίχθηκε σε περισσότερες επιλογές.

Οι «πράσινοι» παρουσίασαν παρόμοια επιθετικά προβλήματα. Προσπάθησαν, όπως και στον ημιτελικό του κυπέλλου, να περάσουν την μπάλα στους ψηλούς τους, αλλά αυτή τη φορά, η άμυνα των φιλοξενουμένων ήταν καλύτερα διαβασμένη και πιο αποτελεσματική.

«Βαρόμετρο» του αγώνα ήταν και πάλι η δύναμη, με μπροστάρη τον παθιασμένο Γκιστ (6 ριμπ. – 4 επιθετικά, 7 κερδισμένα φάουλ), που κάλυψε και το κενό του Λάσμε ο οποίος λόγω αδιαθεσίας έχασε μεγάλο μέρος του β΄ ημιχρόνου, ενώ χθες ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε και την ψυχραιμία του στο τελευταίο δεκάλεπτο, επιστρατεύοντας τον Μαυροκεφαλίδη, που μέσα σε έξι λεπτά στην 4η περίοδο πήρε 4 ριμπάουντ και κέρδισε 3 φάουλ.

Με τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, να παρακολουθεί τα τελευταία 9 λεπτά του ντέρμπι από τον πάγκο, όπως αποφάσισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Ολυμπιακός καθηλώθηκε κάτω από τους 50 πόντους, κάνοντας αρνητικό ρεκόρ. Στο ίδιο διάστημα, ο Παναθηναϊκός «έχτισε» διαφορά 7 πόντων (49-42) που αποδείχθηκε ότι ήταν αρκετή για την εξασφάλιση της νίκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπράμος 9 (1), Κάρι 12 (2), Μπατίστ, Φώτσης 6 (1), Ούκιτς 2, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 10 (1 τρ., 5 ασ.), Γκιστ 10, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 3 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ντάνστον 8, Σπανούλης 3 (1), Περπέρογλου 4, Σλούκας 4, Κόλινς 2, Σίμονς 3, Λοτζέσκι 10 (1), Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 6 (1), Καββαδάς.

Η αναγνώριση και η δικαίωση

Η παραδοχή του Γιώργου Μπαρτζώκα για την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού στο τρίτο φετινό ντέρμπι και η δικαίωση του Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος επέλεξε να περιμένει την επιστροφή όλων των τραυματιών χωρίς να κάνει αλλαγές παικτών, ήταν τα δύο κυρίαρχα στοιχεία της συνέντευξης Τύπου.

«Η άμυνά μας ήταν και πάλι ο σταθερότερος πυλώνας, ενώ στην επίθεση δεν ήμασταν καλοί. Στο τελευταίο δεκάλεπτο μας βοήθησε ο Μαυροκεφαλίδης και η ηρεμία του Διαμαντίδη. Δεν κάναμε αλλαγές, για να μη διαταράξουμε το μπάτζετ. Πιστεύουμε ότι ήταν προτιμότερο να βελτιώσουμε έναν παίκτη παρά να πάρουμε άλλον», είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης, ενώ ο τεχνικός του Ολυμπιακού υποστήριξε: «Αν θέλαμε να νικήσουμε, θα πρέπει να είχαμε καλύτερη παραγωγικότητα και αποφασιστικότητα. Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν πάλι δυνατή. Οι παίκτες καταλαβαίνουν τι έχει φταίξει. Οι τραυματισμοί μάς στοιχίζουν τώρα, όπως στον Παναθηναϊκό στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Ο Σπανούλης είναι ιδιαίτερα διστακτικός στο ΟΑΚΑ».

• Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής: Hλυσιακός – Απόλλων 67-76, Πανιώνιος – Πανελευσινιακός 92-70, Νέα Κηφισιά – Τρίκαλα 97-85, Αρης – ΚΑΟΔ 77-59, Κολοσσός – ΠΑΟΚ 62-49, Ικαρος – Ρέθυμνο 89-78.

• Την διασφάλιση ότι ο φετινός τελικός Κυπέλλου, Παναθηναϊκού – Αρη στο Ηράκλειο, θα αποτελέσει γιορτή του μπάσκετ και όχι ραντεβού… επεισοδίων, έλαβαν η ΕΟΚ και οι εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ, με την απόφαση να δοθούν στις δύο ομάδες από 50 προσκλήσεις. Τα 4.500 εισιτήρια θα διατεθούν σε φιλάθλους και σωματεία της κοινωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή