Αισιόδοξα μηνύματα για την Εθνική

Αισιόδοξα μηνύματα για την Εθνική

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαρροή πληροφοριών, μέσω του Τύπου, από χώρες που είναι συνδιεκδικήτριες με την Ελλάδα για τις τέσσερις προσκλήσεις (wild card) του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2014, αυξάνουν συνεχώς τις πιθανότητες της Εθνικής Ανδρών να δώσει το «παρών» στα ισπανικά γήπεδα. Οι δύο από τις τέσσερις κάρτες θα δοθούν από την Παγκόσμια ομοσπονδία σε Εθνικές ομάδες ευρωπαϊκών χωρών στη διαδικασία που θα γίνει στη Βαρκελώνη (2/2).

Η Ελλάδα, παρά την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζει στην καταβολή υψηλής δωρεάς, ανταποκρίνεται πλήρως σε όλα τα κριτήρια που έχουν τεθεί και υπερτερεί από τις άλλες συνυποψήφιες χώρες. Οι Ιταλοί, παραδέχτηκαν μέσω δηλώσεων του αντιπροέδρου της ομοσπονδίας, Τζάνι Πετρούτσι, ότι «οι πιθανότητές μας είναι δέκα τοις εκατό» και αιτιολόγησε τη δυσοίωνη πρόβλεψη για τη «σκουάντρα ατζούρα», λέγοντας πως «υπάρχουν έθνη με μεγάλη παράδοση που έχουν αιτηθεί wild card και εμείς έχουμε ήδη πάρει μία. Η Ελλάδα όχι». Η Ρωσία αύξησε την οικονομική δωρεά της (800.000 ευρώ), αλλά υπάρχει πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου, περί παράνομων ενεργειών στις τελευταίες εκλογές της ρωσικής ομοσπονδίας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ηλεκτρονική εφημερίδα «sport-express.ru».

Η παγκόσμια ομοσπονδία είναι ενήμερη για την υποκλοπή των συζητήσεων που είχαν ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας Σεργκέι Τσερνόφ και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν. Η Ρωσία, επίσης, έχει πάρει μία πρόσκληση για το Παγκόσμιο του 2010, ενώ διά της αφαιρετικής οδού από τις άλλες υποψηφιότητες (Γερμανία, Ισραήλ, Φινλανδία), η Τουρκία έχει σαφές προβάδισμα και πληροί τις περισσότερες προϋποθέσεις.

• Ο Ολυμπιακός απώλεσε την πρώτη θέση του πρωταθλήματος και αναγκαστικά στρέφει την προσοχή του στην Ευρωλίγκα και στον αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα, μεθαύριο στη Βιτόρια. Για τους «ερυθρόλευκους» που ανέλυσαν και εντόπισαν ως βασικότερη αιτία της 5ης ήττας τους σε διάστημα ενός μήνα, την έλλειψη πεποίθησης, η νίκη θα είναι επιτακτική σε μια δύσκολη έδρα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στους παίκτες του για συσπείρωση και άμεση αντίδραση στο παιχνίδι με τους Βάσκους. Στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να καταταγεί και στην 3η θέση, αν ο Πανιώνιος νικήσει τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη και να παίξει με μειονέκτημα έδρας στους ημιτελικούς με τους «κυανέρυθρους».

Στον Παναθηναϊκό, τα χαμόγελα «περισσεύουν» για την ανάκαμψη της ομάδας, τον τελευταίο μήνα, αλλά ο Αργύρης Πεδουλάκης επισήμανε ότι στην Ευρωλίγκα απαιτείται ανάλογη συνέχεια, ενόψει του αυριανού δύσκολου αγώνα με τη Φενέρ του Ομπράντοβιτς, στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και την τρίτη, συνεχόμενη «επίσκεψη» του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ (20/2).

• Στην 3η αγωνιστική της φάσης των «32» του Γιούρο Καπ, ο Πανιώνιος που προέρχεται από δύο ήττες, θα παίξει στο Βελιγράδι (20.15, novasports 3) με τον Ερυθρό Αστέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή