Σύγκρουση… συναισθημάτων

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενώπιος ενωπίω» και με τα αισθήματα να είναι βαθιά ριζωμένα, εκατέρωθεν, για την άκρως επιτυχημένη δεκατριάχρονη συνεργασία τους, ο Παναθηναϊκός και ο πρώην προπονητής του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, θα βρεθούν σήμερα (20.00, ΔΤ) αντίπαλοι στην έδρα της Φενερμπαχτσέ, την οποία καθοδηγεί πλέον ο Σέρβος τεχνικός. Η 4η αγωνιστική στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας βρίσκει τον Παναθηναϊκό και την τουρκική ομάδα σε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις στη βαθμολογία, καθώς η ομάδα του «τριφυλλιού» είναι αήττητη και πρωτοπόρος, ενώ η Φενέρ, παρά την εντυπωσιακή πορεία της στην πρώτη φάση, δεν έχει ακόμα νικήσει, γνωρίζοντας δύο ήττες εκτός έδρας από Ολυμπιακό και Λαμποράλ και μία στην «Ούλκερ Αρίνα» από την Μπαρτσελόνα.

Το αποτέλεσμα του σημερινού παιχνιδιού για την ομάδα του Ομπράντοβιτς είτε θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη διεκδίκηση της πρόκρισης στα πλέι οφ, σε περίπτωση νίκης, είτε ο Παναθηναϊκός θα λιγοστέψει στο ελάχιστο τις ελπίδες πρόκρισης, αν και υπολείπονται 10 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της φάσης των «16».

Από τις 12 Ιουνίου 2012, όταν και χώρισαν οι δρόμοι του Παναθηναϊκού και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, πέρασαν 19 μήνες και 11 ημέρες, μέχρι το σημερινό ραντεβού. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει αλλάξει… εκ θεμελίων επί θητείας Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά προεξάρχοντος του Δημήτρη Διαμαντίδη και δευτερευόντως του Μάικ Μπατίστ και του Αντώνη Φώτση, το κίνητρο θα είναι υψηλό για τις «παλιοσειρές» του ΠΑΟ να νικήσουν την ομάδα του πρώην προπονητή τους, με τον οποίο κατέκτησαν συνολικά 19 τίτλους. Το ίδιο, φυσικά, θα ισχύσει και για τον πολυμήχανο «Ζοτς»…

Ο Αργύρης Πεδουλάκης επανέλαβε τον σεβασμό και την εκτίμηση στο έργο που άφησε ο προκάτοχός του στον Παναθηναϊκό: «Ο Ομπράντοβιτς είναι ένα κομμάτι της ιστορίας μας, μιας άλλης Ελλάδας. Εμείς τον έχουμε ψηλά. Τον σεβόμαστε και όλοι ξέρουμε ότι και ο ίδιος αγαπάει πολύ τον Παναθηναϊκό». Για τον Ελληνα τεχνικό, το τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι των «πράσινων» σε διάστημα έξι ημερών μπορεί να προκαλεί απώλεια ενέργειας, αλλά δημιουργεί και υψηλό κίνητρο: «Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Εχουμε κάποιες σταθερές, στις τελευταίες εμφανίσεις μας. Το μόνο αρνητικό στο τέλος του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό ήταν ότι δεν είχαμε την απαραίτητη ενέργεια, αλλά είναι κάτι που θα το διαχειριστούμε».

Ο Ομπράντοβιτς προέταξε την αναγκαιότητα της νίκης για τη Φενέρ και δεν αναφέρθηκε στο ένδοξο παρελθόν του στον Παναθηναϊκό: «Αν θέλουμε να ανατρέψουμε τις πιθανότητες πρόκρισής μας, πρέπει να νικήσουμε. Ο Παναθηναϊκός παίζει εξαιρετικά στην άμυνά του…».

Ο Ολυμπιακός

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχωρεί σήμερα για τη Βιτόρια, ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα, και οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται αγωνιστική ανάκαμψη και βελτίωση της βαθμολογικής θέσης τους, ύστερα από δύο ήττες και μία νίκη. Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ επέστρεψε στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις, αλλά θα είναι έτοιμος να αγωνισθεί σε 10 ημέρες. Αντίθετα, ο Εϊ Σι Λο, ακολουθώντας την αγωγή του Αμερικανού γιατρού του, δεν προβλέπεται να φορέσει ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού στην τρέχουσα περίοδο, καθώς ο χρόνος αποθεραπείας είναι περίπου έξι μήνες.

• Η ΕΟΚ σε ανακοίνωσή της εξήγησε λεπτομερώς τους λόγους που την οδήγησαν, μαζί με την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, να μη δοθούν εισιτήρια σε συνδέσμους οργανωμένων φιλάθλων του Παναθηναϊκού και του Αρη για τον φετινό τελικό Κυπέλλου (9/2) στο γήπεδο «Δύο Αοράκια», και χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι υπήρχαν δύο σοβαροί λόγοι για τη διασάλευση της δημόσιας τάξης.

• Ο Πανιώνιος ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι με 84-64 και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του Γιούρο Καπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή