Μια ανάσα από το Τόκιο η Εθνική μπάσκετ

Μια ανάσα από το Τόκιο η Εθνική μπάσκετ

Η Εθνική μπάσκετ θα δώσει τον πιο σημαντικό αγώνα των τελευταίων ετών με έπαθλο το ένα και μοναδικό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξημερώματα Δευτέρας, 5 Ιουλίου, ώρα 2.05 (ΕΡΤ 3). Η Εθνική μπάσκετ θα δώσει τον πιο σημαντικό αγώνα των τελευταίων ετών με έπαθλο το ένα και μοναδικό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Υστερα από την μεγάλη νίκη της επί της Τουρκίας με 81-63, το συγκρότημα του Ρικ Πιτίνο θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τσεχίας, η οποία έκανε την έκπληξη και απέκλεισε το μεγάλο φαβορί του προολυμπιακού τουρνουά, τον γηπεδούχο Καναδά με 103-101 στην παράταση.

Δύσκολο έργο κι αυτό, αλλά αυτή η Εθνική, μια ομάδα «ειδικών συνθηκών», πολλών απωλειών, αλλά με απίστευτο τσαγανό, οικογενειακό κλίμα και φυσικά μεγάλες ικανότητες, έχει αποδείξει πως μπορεί να σφραγίσει μια πολύ σπουδαία πρόκριση για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Με απόντες τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, τον Σπανούλη, τον Παπαπέτρου, τον Πρίντεζη και τον Παπανικολάου (ακόμη και τον Ντόρσεϊ) και μ’ ένα πολύ κοπιαστικό ταξίδι στον Καναδά, όλα φάνταζαν χαμένα, όμως τα παιδιά του Πιτίνο «φώναξαν» παρόντες, έπαιξαν απελευθερωμένοι και ήδη βρίσκονται πολύ κοντά σε μια πρόκριση η οποία είχε χαρακτηριστεί ως θαύμα.

Δύο ώρες μετά τα μεσάνυκτα της Κυριακής, κάποιοι θα δηλώσουν ξανά ότι πιστεύουν στα θαύματα. Η Τσεχία είναι υψηλό εμπόδιο αλλά δεν τρομάζει. Θα καταφέρει η Εθνική Ελλάδος να πετύχει ακόμη μία μεγάλη έκπληξη σαν αυτές στο παρελθόν; Η απάντηση σε λίγες ώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή