Euroleague: Μια «βασίλισσα» στον δρόμο του Ολυμπιακού

Euroleague: Μια «βασίλισσα» στον δρόμο του Ολυμπιακού

Η Ρεάλ επικράτησε με 78-66 της Μπαρτσελόνα στον δεύτερο ημιτελικό και την Κυριακή θα βρεθεί απέναντι στον Ολυμπιακό για 4η φορά σε τελικό Euroleague

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν την λένε τυχαία «βασίλισσα». Πριν από μερικές εβδομάδες ήταν με το ένα πόδι εκτός Final-4, μετρώντας δύο σερί εντός έδρας ήττες στα πλέι οφ της Euroleague από την Παρτίζαν, απόψε όμως έκλεισε θέση στον τελικό της διοργάνωσης. Η Ρεάλ νίκησε στον ισπανικό «εμφύλιο» την Μπαρτσελόνα με 78-66 στον δεύτερο ημιτελικό του Final-4 του Κάουνας και την Κυριακή το βράδυ θα αποτελέσει το εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός για να γυρίσει στην Ελλάδα με το 4ο αστέρι στη φανέλα του. Από την άλλη η Ρεάλ, κυνηγά το 11ο τρόπαιο της ιστορίας της.

Η Ρεάλ έφτασε στο δεύτερο συνεχόμενο τελικό αποκλείοντας και πάλι την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό, αν και αυτή τη φορά οι Καταλανοί έμοιαζαν να είναι το φαβορί. Και αυτό γιατί οι Μαδριλένοι ταξίδεψαν στο Κάουνας χωρίς τους τραυματίες Ντεκ και Πουαριέ, όπως και τον τιμωρημένο Γιαμπουσέλε, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να ανατρέψουν τα σε βάρος τους προγνωστικά και τελικά να πάρουν αυτοί το εισιτήριο για τον τελικό, αφήνοντας την Μπάρτσα και πάλι εκτός…

Όμως, όπως και στα παιχνίδια με την Παρτίζαν στο Βελιγράδι, έτσι και σε αυτό ο Ουόλτερ Ταβάρες πήρε από το χέρι την ομάδα της Μαδρίτης και με 20 πόντους, 15 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 λάθη και 4 μπλοκ, την οδήγησε -μαζί με τον Ροντρίγκεθ (12π., 2/3τρ.)- στον τελικό απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Από την άλλη πλευρά, απογοήτευση για την Μπαρτσελόνα ήταν ο Νίκολα Μίροτιτς, με τον Μαυροβούνι ο φόργουορντ να ολοκληρώνει τον ημιτελικό με μόλις 3 πόντους, παρά το γεγονός ότι έμεινε στο παρκέ για 28 λεπτά.

Αυτή είναι η 4η φορά που ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ θα βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό της Euroleague. Η αρχή είχε γίνει το 1995 στη Σαραγόσα μες τους Ισπανούς να επικρατούν με 73-61, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την… ρεβάνς (και το τρόπαιο) το 2013 στο Λονδίνο νικώντας με 100-88. Δύο χρόνια αργότερα, η Ρεάλ νίκησε ξανά τον Ολυμπιακό στον τελικό της Μαδρίτης με 78-59.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιασικεβίτσιους): Σανλί (0/4 σουτ, 3 ριμπάουντ), Βέσελι 4 (6 ριμπάουντ), Μαρτίνεθ, Κάλινιτς 6 (2), Σατοράνσκι 7 (1 τρίποντο, 11 ριμπάοπυντ, 3 ασίστ), Λαπροβίτολα 12 (0/4 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 0/1 βολή, 3 ασίστ), Αμπρίνες 16 (4/8 τρίποντα), Κούριτς 11 (3/6 τρίποντα), Γιοκουμπάιτις 6 (3 ασίστ, 4 λάθη), Μίροτιτς 3 (1/10 σουτ), Νάτζι 1.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ματέο): Γουίλιαμς – Γκος 10 (2), Κοζέρ, Ράντολφ 6, Φερνάντεθ 2, Χάνγκα (0/6 σουτ, 6 ριμπάουντ), Χεζόνια 14 (3/6 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 9 ριμπάουντ), Ροντρίγκεθ 12 (2/3 τρίποντα, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη), Ταβάρες 20 (7/9 δίποντα, 6/9 βολές, 15 ριμπάουντ, 3 μπλοκ), Γιουλ 5 (1), Εντιαγιέ 2, Μούσα 7.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή