Σε καλό δρόμο η «wild card», αύξηση δωρεάς μέσω χορηγιών

Σε καλό δρόμο η «wild card», αύξηση δωρεάς μέσω χορηγιών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και ταυτόχρονα με διάχυτη εμπιστοσύνη στις κινήσεις που έχουν γίνει για την κάλυψη όλων των κριτηρίων που έχουν τεθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ, η εθνική ομάδα μετράει αντίστροφα μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, όταν και θα μάθει αν θα λάβει την πρόσκλησή της (wild card) για το Μουντομπάσκετ του 2014. Η διοίκηση της ΕΟΚ προχώρησε αναγκαστικά σε αύξηση της αρχικής δωρεάς, επειδή το ίδιο ζητήθηκε και από τις άλλες υποψήφιες χώρες, ενώ διατήρησε την πάγια τακτική της που έχει από την έναρξη διεκδίκησης της πρόσκλησης, να μη ζητήσει ούτε ένα… ευρώ από την Πολιτεία, που έχει και αντικειμενικά οικονομική δυσκολία.

Στην καταβολή του συνολικού ποσού συνέβαλε τα μέγιστα ο τραπεζικός όμιλος που είναι επίσημος χορηγός όλων των εθνικών ομάδων μπάσκετ τα τελευταία 14 χρόνια, καθώς και προκαταβολές από χορηγίες της ομοσπονδίας που θα επισημοποιήσουν τη συνεργασία τους με την εθνική ομάδα, εφόσον δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο της Ισπανίας. Η ελληνική υποψηφιότητα δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από την άλλοτε «φιλική» ιταλική ομοσπονδία, η οποία αποσύρθηκε από τη διαδικασία, αλλά θα υπάρξει απάντηση από την ΕΟΚ, μετά την ολοκλήρωση της διεκδίκησης.

• Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ, χωρίς γνώσεις για τους κανονισμούς τεχνικών θεμάτων, θα αποφασίσει για την τύχη του αγώνα ΚΑΟΔ – Νέας Κηφισιάς, που κρίθηκε υπέρ των φιλοξενουμένων, με εύστοχο τρίποντο του Τσαλδάρη. Ο ΚΑΟΔ κατέθεσε ένσταση ότι το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο, όπως φαίνεται και στο βίντεο του αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή