Παρούσα η Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας

Παρούσα η Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρούσα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ που θα διεξαχθεί στην Ισπανία (30/8-14/9), θα είναι η Εθνική Ανδρών για έβδομη φορά στην ιστορία της, εξασφαλίζοντας μια κάρτα πρόσκλησης από την FIBA και στο ελληνικό μπάσκετ δόθηκε η δυνατότητα να συνεχίσει να διεκδικεί διακρίσεις σε υψηλό επίπεδο.

Από τις άλλες τρεις προσκλήσεις συμμετοχής, οι ευρωπαϊκές ομάδες κέρδισαν δυο ακόμα, με την επιλογή της Τουρκίας και της Φιλανδίας, η οποία αποτέλεσε την έκπληξη της διαδικασίας, ενώ η Βραζιλία ήταν η τέταρτη “εκλεκτή” ομάδα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας. Η εξωαγωνιστική επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ που προέρχεται κυρίως από τις προγενέστερες αγωνιστικές επιτυχίες του, επιβεβαιώνεται από την απόρριψη υποψηφιοτήτων, όπως αυτών της Ρωσίας και της Κίνας που ήταν πολύ ισχυρές.

Παράλληλα, το οικονομικό κριτήριο με την καταβολή “δωρεάς” που υπήρχε στην διαδικασία δεν εξελίχθηκε σε “πλειστηριασμό”, καθώς το Κατάρ δεν επιλέχθηκε, παρά την υπερπροσφορά των 2 εκ. Ευρώ που κατέθεσε, αντί του παγίου που είχε ζητηθεί (800 χιλιάδες ευρώ).

Η Εθνική ομάδα εξασφάλισε αυτομάτως την συμμετοχή της και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2015 στην Ουκρανία, ενώ την Δευτέρα (3/2), θα μάθει τους αντιπάλους που θα έχει στην πρώτη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου, από την κλήρωση που θα γίνει στην Βαρκελώνη. Ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών, θα αποτελέσει επιλογή της ομοσπονδίας από την νεότερη γενιά των Ελλήνων προπονητών, με τον Φώτη Κατσικάρη να έχει σαφές προβάδισμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή