Προτεραιότητα στη νέα γενιά για τον προπονητή

Προτεραιότητα στη νέα γενιά για τον προπονητή

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα του νέου προπονητή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, θα τεθεί επί τάπητος από την ΕΟΚ, την ερχόμενη εβδομάδα. Η επιλογή και πάλι Ελληνα προπονητή, μετά την περσινή συνεργασία με τον Ιταλό, Αντρέα Τρινκέρι, είναι δεδομένη, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα προέρχεται από την νεότερη γενιά, από την οποία επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι ο Φώτης Κατσικάρης και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Η ομοσπονδία θα αποφύγει την ονοματολογία και θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τους δύο προπονητές, ύστερα από τις αρχικές επαφές που έχουν γίνει. Παράλληλα, αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας θα ταξιδέψει στο Μέμφις και στο Μιλγουόκι για να συναντηθεί με τους τρεις ομογενείς παίκτες, Κουφό, Καλάθη και Αντετοκούνμπο.

• Εμβόλιμη είναι η 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος και η πρώτη δόση του προγράμματος, σήμερα, περιλαμβάνει τρεις αγώνες. Μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις ομάδες στις τέσσερις τελευταίες θέσεις θα έχουν δύο παιχνίδια που θα διεξαχθούν, αύριο, στα Τρίκαλα και στην Ελευσίνα.

Πρόβα… τελικού, θα κάνει ο Παναθηναϊκός στη Δράμα (17.00, novasports highlights), όπου θα αντιμετωπίσει τον ΚΑΟΔ, τέσσερις ημέρες πριν διεκδικήσει το 15ο Κύπελλο της ιστορίας του, από τον Αρη, στο Ηράκλειο. Ο Μάικ Μπατίστ θα γίνει σήμερα ο πρώτος ξένος παίκτης που θα έχει ρεκόρ συμμετοχών (300) στο ελληνικό πρωτάθλημα και στα 10 χρόνια θητείας του στον Παναθηναϊκό.

Tην ίδια πρόβα για τον τελικό Κυπέλλου, την ερχόμενη Κυριακή, θέλει να κάνει και ο Αρης στο εντός έδρας παιχνίδι του με το ισόβαθμο Ρέθυμνο (16.00).

Στο ΣΕΦ (19.15, ΔΤ) ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Κολοσσό και οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν τον αγώνα για τη γρηγορότερη δυνατή προσαρμογή των νεοαποκτηθέντων, Κόλινς και Μουν.

Στο αυριανό πρόγραμμα, τα Τρίκαλα θα παίξουν με τον Ηλυσιακό και ο νικητής θα ξεφύγει από την υπάρχουσα ισοβαθμία τους, ο Πανελευσινιακός, έχοντας διαφορά ενός βαθμού, θα υποδεχτεί τον ουραγό Ικαρο, η Νέα Κηφισιά των εννέα νικών θα παίξει στην έδρα της με τον δεύτερο της βαθμολογίας, Πανιώνιο, ενώ στην Πάτρα, ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

• Περισσότερο πράσινο χρώμα, θέλει ο Παναθηναϊκός να έχουν οι εξέδρες του ΟΑΚΑ που χρησιμοποιεί ως έδρα και κατέθεσε σχετικό αίτημα για να αντικατασταθούν τα κίτρινα και τα λευκά καθίσματα, με έξοδα της ΚΑΕ. Η διοίκηση του ΟΑΚΑ ζήτησε περισσότερες τεχνικές εξηγήσεις για να μην υπάρξουν φθορές στον σταθερό εξοπλισμό των κερκίδων.

• Υπό το βλέμμα των γονιών του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε εξαιρετική εμφάνιση με 15 πόντους (5/9δ., 5/8β., 3 ριμπ., 2 ασ., 1 κλ.) σε 28 λεπτά συμμετοχής στη νίκη των Μιλγουόκι Μπακς επί των Νιου Γιορκ Νικς (101-98).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή