Ευρωπαϊκή μάχη «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ

Ευρωπαϊκή μάχη «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H όγδοη «μονομαχία» Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τέταρτη στη φετινή περίοδο (πρωτάθλημα και Κύπελλο) δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο και λιγότερο από τον σημαντικό αγώνα που θα διεξαχθεί σήμερα (21.45) για την 7η αγωνιστική στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας. Το τζάμπολ των «αιωνίων» βρίσκει τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό να υπολείπεται ενός βαθμού (3 νίκες – 3 ήττες) του φιλοξενούμενου Ολυμπιακού (4-2) και το «πρέπει» της νίκης για τους «πράσινους» είναι μεγαλύτερο απ’ αυτό των «κόκκινων», γιατί μετά την εντός έδρας από την Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός θα χάσει πολύτιμο έδαφος από τον βασικότερο υποψήφιο στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης του ομίλου, που προσφέρει την πρόκριση στα πλέι οφ, με πλεονέκτημα έδρας.

Για τον Ολυμπιακό, η πιθανή «απόδραση» από το Μαρούσι με νίκη δεν θα είναι απλώς βήμα πρόκρισης, αλλά άλμα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα ισοβαθμήσει με τους πρωταθλητές Ευρώπης. «Υπάρχει το πρέπει. Είμαστε Παναθηναϊκός και έχουμε μάθει να ζούμε με αυτή τη λογική. Οι γιατροί είπαν ότι ο Γκιστ είναι έτοιμος να παίξει», υποστήριξε ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος δεν αλλάζει τίποτε από τα αμυντικά πλάνα που εφάρμοσε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ενώ θα περιμένει αποτελεσματικότερες λύσεις στο πρόβλημα της επιθετικής δημιουργίας.

«Είναι θέμα ψυχολογίας και πνευματικής προσέγγισης. Ποντάρουμε στην πληρότητά μας, συγκριτικά με τους δύο προηγούμενους αγώνες», υπογράμμισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ αναμένεται να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο και έχουν γίνει συστάσεις για κόσμια συμπεριφορά.

• Εμπειρίες μόνο από ήττες αποκόμισε ο Πανιώνιος στη φάση των «32» του Γιούρο Καπ, καθώς έχασε και από την Μπιλμπάο (84-88), στο Ελληνικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή