Πλεονέκτημα μέσω… Μιλάνου

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το ΟΑΚΑ και τη νίκη επί του Ολυμπιακού στα… μισά του δρόμου της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα, μέχρι την πλατεία «Ντουόμο» του Μιλάνου και το σημερινό παιχνίδι με την Αρμάνι (21.45) έχει κυλήσει μόλις μία εβδομάδα. Ο Παναθηναϊκός στην έναρξη του δεύτερου γύρου μπορεί να «εξαργυρώσει» βαθμολογικά την προηγούμενη επιτυχία του, μόνο αν φτάσει στην πέμπτη νίκη του. Οι «πράσινοι» έχουν αντιληφθεί ότι η εξασφάλιση της πρόκρισης στα πλέι οφ και ειδικά η κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι ισόβαθμοι, με ρεκόρ 4 νίκες και 3 ήττες, ενώ στην ίδια θέση βρίσκεται και η Αρμάνι. Συνεπώς, πιθανή νίκη του Παναθηναϊκού, θα έχει διπλό κέρδος, καθώς θα αφήσει στην τρίτη θέση την ιταλική ομάδα, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας, οι «πράσινοι» θα υπερτερούν με δύο νίκες επί της Αρμάνι. Ο Ζακ Ράιτ θα κάνει πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό και ο Αργύρης Πεδουλάκης, επισήμανε ότι πρέπει να καλυφθεί όσο το δυνατόν καλύτερα, η απουσία του τραυματία Κάρι.

«Στο γήπεδό της, η Αρμάνι παρουσιάζεται πιο επιθετική και στην άμυνά της και προσπαθεί να "ανοίξει" τον ρυθμό του παιχνιδιού. Εχει αλλάξει πράγματα σε σχέση με τον πρώτο αγώνα» υποστήριξε ο Πεδουλάκης και ο Ρόκο Ούκιτς υπογράμμισε ότι η έναρξη του δεύτερου γύρου στη φάση των «16», αποτελεί την κρισιμότερη καμπή της διοργάνωσης.

• Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε δηλώσει ότι δεν θα προχωρούσε σε μεταγραφή, αλλά από χθες ο γνώριμος Γκιόργκι Σερμαντίνι είναι και πάλι παίκτης του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» συμφώνησαν με τη Σαραγόσα και ο Γεωργιανός σέντερ, δηλώθηκε στην Ευρωλίγκα, με την εκπνοή της προθεσμίας. Πιθανότατα, θα αντικαταστήσει τον Μπέγκιτς.

• «Από πότε δεν αποτελεί αλλοίωση αποτελέσματος εξόφθαλμο λάθος διαιτητή στα τελευταία 45 δευτερόλεπτα και ενώ η διαφορά του σκορ είναι στους έξι πόντους; Και αντί να μειωθεί στους τρεις – γιατί η φάση του ΜακΚόλουμ ήταν "γκολ – φάουλ" – παραμένει στους έξι;» είναι το ερώτημα που θέτει η ΚΑΕ Πανιώνιος, σε ανακοίνωσή της, προς τη φίλαθλη γνώμη, για την απόφαση του διαιτητή Γιώργου Πουρσανίδη στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή