Hττα Παναθηναϊκού στο Μιλάνο

Hττα Παναθηναϊκού στο Μιλάνο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «διπροσωπία» του Παναθηναϊκού, με την κακή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο (41-26) και την κατακόρυφα βελτιωμένη εμφάνισή του, ιδιαίτερα στο τέταρτο δεκάλεπτο, απέφερε στο Μιλάνο, την τέταρτη ήττα του «τριφυλλιού» από την Αρμάνι (77-75) στην 8η αγωνιστική της φάσης των «16». Οι «πράσινοι» είχαν κάνει ένα βήμα μπροστά με τη νίκη τους κόντρα στον Ολυμπιακό, πριν από μια εβδομάδα, αλλά χθες οπισθοχώρησαν ένα βήμα στη βαθμολογία, καθώς βρίσκονται στην τρίτη θέση του ομίλου και αν ο Ολυμπιακός νικήσει σήμερα τη Φενέρ, θα βρεθούν στην τέταρτη θέση.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Αρμάνι για τρεις λόγους. Πρώτον, ήταν νωχελικός και αναποτελεσματικός στην άμυνά του για το πρώτο 20λεπτο, καθώς δέχτηκε 8 τρίποντα από τους γηπεδούχους, ενώ δεν βρήκε ρυθμό στην επίθεσή του. Δεύτερον, επειδή ο Δημήτρης Διαμαντίδης έμεινε μακριά από τον γνωστό αρχηγό της ομάδας και σε 32 λεπτά συμμετοχής, πέραν της φτωχής συγκομιδής των έξι πόντων, υπέπεσε και σε έξι λάθη. Τρίτον, γιατί η αντεπίθεσή του στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είχε και τρίτο πρωταγωνιστή, μετά τον Ράιτ, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακό ευρωπαϊκό ντεμπούτο και τον πρώτο σκόρερ του, Τζέιμς Γκιστ. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να νικήσει την Αρμάνι, με ανατροπή του σκορ και παρά τη διαφορά των 18 πόντων που απέκτησε δις η ομάδα του Μιλάνου, αλλά οι παίκτες του Μπιάνκι «σώθηκαν» από τα δύο συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ που κέρδισαν στα 50’’ πριν από τη λήξη και ενώ ο Ράιτ δεν πρόλαβε να σουτάρει στα 3 τελευταία δευτερόλεπτα.

ΑΡΜΑΝΙ: Τζεντίλε 8 (1), Τσερέλα 8 (2), Μέλι 3 (1), Χάκετ 5, Κανγκούρ, Λάνγκφορντ 18 (3), Σάμιουελς 16, Λαουάλ 2, Μος 7 (2), Τζέρελς 10 (2).

ΠΑΟ: Μπράμος 7 (1), Φώτσης 10 (2), Ούκιτς 2, Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 21 (2), Παππάς 2, Ματσιούλις 5, Ράιτ 17.

• Στα άλλα παιχνίδια του 5ου ομίλου, η Μπαρτσελόνα παρέμεινε αήττητη, επικρατώντας 84-89 (75-75) στην παράταση της Εφές Αναντόλου, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η Μάλαγα νίκησε στην έδρα της Λαμποράλ Κούτσα (71-81). Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 16, Αρμάνι 13, ΠΑΟ 12, Μάλαγα 12, Ολυμπιακός 11, Φενέρμπαχτσε 10, Αναντόλου 10, Λαμποράλ 9.

Στον 6ο όμιλο, η Μακάμπι επιβλήθηκε της Γκαλατασαράι (97-81).

• Τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στην 8η αγωνιστική της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα, θα επιδιώξει σήμερα (20.00), ο Ολυμπιακός στη δύσκολη έδρα της Φενέρμπαχτσε, η οποία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας υποστήριξε ότι απέναντι στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, «καλούμαστε να κάνουμε ανάλογο καλό παιχνίδι με τον πρώτο γύρο. Πρόκειται για ένα απαιτητικό παιχνίδι, ενώ υπάρχουν νέα δεδομένα στη Φενέρ με τους δύο νέους παίκτες της, τον Αμερικανό Πιερ Τζάκσον και τον Μπλάκοτα Σέκουλιτς». Με τον Ολυμπιακό θα κάνει ευρωπαϊκή πρεμιέρα ο Τζαμάριο Μουν, ενώ o Bασίλης Σπανούλης που ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα θα παίξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή