Χωρίς Σπανούλη κόντρα στην Αρμάνι

Χωρίς Σπανούλη κόντρα στην Αρμάνι

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προερχόμενος από δύο συνεχόμενες ήττες, εκτός έδρας, ο Ολυμπιακός επιστρέφει σήμερα στο ΣΕΦ (21.00) για να αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνου στην 9η αγωνιστική της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας και, πλέον, πρώτος στόχος των πρωταθλητών Ευρώπης, είναι η εξασφάλιση της πρόκρισης στα πλέι οφ, ενώ δευτερευόντως μπορούν να διεκδικήσουν και τη δεύτερη θέση του ομίλου που θα προσφέρει πλεονέκτημα έδρας. Oι «ερυθρόλευκοι», που θα αγωνιστούν χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, αν νικήσουν την Αρμάνι θα ισοβαθμήσουν μαζί της στη δεύτερη θέση, αλλά η συντριβή που είχαν γνωρίσει στον πρώτο αγώνα με διαφορά 30 πόντων και εφόσον η ανατροπή της είναι σχεδόν ανέφικτη στο σημερινό παιχνίδι, τους δίνει μειονέκτημα στην ισοβαθμία. Ο Ολυμπιακός, όμως, είναι «καταδικασμένος» να νικήσει, έστω και με έναν πόντο την ομάδα του Μιλάνου για να έχει το δικαίωμα στις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές να την προσπεράσει με μια νίκη περισσότερη. Σε περίπτωση ήττας ο βαθμός δυσκολίας στην πρόκριση θα αυξηθεί κατακόρυφα και ταυτόχρονα οι Πειραιώτες θα αποχαιρετήσουν τη δεύτερη θέση. Αντλώντας ψυχική δύναμη από την έδρα τους (εξαίρεση η ήττα από την Μπαρτσελόνα), οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα καλούνται να ξεπεράσουν την απουσία του Σπανούλη σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, καθώς η τενοντίτιδα στο αριστερό γόνατο του αρχηγού της ομάδας, δεν του επέτρεψε να προπονηθεί χθες και να κάνουν το καλύτερο δυνατό στην τελική ευθεία της φάσης των «16».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι η ομάδα του δέχεται μεγαλύτερη πίεση απ’ ό,τι πρέπει και δεν τον ενδιαφέρει η «εκδίκηση» για το 81-51 της ήττας από την Αρμάνι, πριν από επτά εβδομάδες, ενώ έκανε και παραλληλισμό με την πρόσφατη ήττα του Ολυμπιακού στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

«Θα έπρεπε οι παίκτες να είναι απελευθερωμένοι και χωρίς πίεση. Θα προσπαθήσω να το περάσω αυτό. Στο ποδόσφαιρο, έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα κι από μία ήττα έχει γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. Δεν έχω την παραμικρή αίσθηση εκδίκησης. Το μυαλό μας είναι στο πώς θα νικήσουμε». Η χρησιμοποίηση περισσότερων Ελλήνων παικτών που διαθέτει ο Ολυμπιακός, θα εντατικοποιηθεί στους επόμενους, ευρωπαϊκούς αγώνες, αν και ο Μπαρτζώκας διευκρίνισε ότι οι νέοι γηγενείς παίκτες θα «πρέπει να είναι ανταγωνιστικοί και να απαντούν στις προκλήσεις που τους παρουσιάζονται».

• Στον Παναθηναϊκό, το ιατρικό δελτίο, ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα, στο ΟΑΚΑ, είναι άδειο (πλην του Κάρι που συνεχίζει θεραπεία) και οι παίκτες παρακολούθησαν σε βίντεο τον τελευταίο αγώνα των προσεχών αντιπάλων τους, με την προσθήκη του Λαμάρ Οντομ, κόντρα στη Μάλαγα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή