Ρίσκο με Αλβέρτη, εκτός ο Γκιστ με Εφές

Ρίσκο με Αλβέρτη, εκτός ο Γκιστ με Εφές

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από τη Λαμποράλ Κούτσα που «ψαλίδισε» σημαντικά τις πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, προκάλεσε την υλοποίηση ενός «προαναγγελθέντος διαζυγίου» με τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Ελληνας τεχνικός που λάμβανε παράταση παραμονής στον πάγκο του «τριφυλλιού», στους τελευταίους τρεις μήνες, λόγω των τριών νικών με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και της κατάκτησης του Κυπέλλου, απομακρύνθηκε και από χθες, στη θέση του, βρίσκεται ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ο παίκτης – σύμβολο του ΠΑΟ, στις δύο τελευταίες δεκαετίες, θα ασχοληθεί για πρώτη φορά με την προπονητική και η επιλογή εμπεριέχει σημαντικό ποσοστό ρίσκου, ενώ άμεσοι συνεργάτες του, θα είναι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος που διατηρήθηκε από το προηγούμενο τεχνικό επιτελείο, ενώ προστίθεται και ο Δημήτρης Πρίφτης που έφυγε από τον πάγκο του Κολοσσού Ρόδου (είχε αντικαταστήσει τον Β. Φραγκιά). Οι Αλβέρτης και Μανωλόπουλος έκαναν μαζί την πρώτη προπόνηση στους παίκτες του Παναθηναϊκού, ενώ σήμερα θα είναι στο ΟΑΚΑ και ο Πρίφτης.

Στον Πεδουλάκη που ανέλαβε στη μετά Ομπράντοβιτς εποχή την εκ βάθρων δημιουργία νέας ομάδας, κατακτώντας το περσινό νταμπλ στην Ελλάδα και το φετινό Κύπελλο, ενώ μετρούσε εφτά νίκες σε 10 ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καταλογίσθηκαν -ανεπισήμως- ευθύνες για περιορισμένη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, με αποτέλεσμα να υπάρξει σημαντική κόπωση βασικών στελεχών και σταδιακή μείωση εμπιστοσύνης των παικτών.

Η προετοιμασία για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Αναντόλου Εφές του Βαγγέλη Αγγέλου, την Παρασκευή, άρχισε χωρίς τον Τζέιμς Γκιστ που έχει πάθει θλάση στον μηριαίο και δεν θα αγωνισθεί.

• Η ΕΟΚ περιμένει αύριο την απάντηση του Φώτη Κατσικάρη στην πρόταση που του έχει κάνει για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στην Εθνική Ανδρών και την καθοδήγησή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας και στο Ευρωμπάσκετ του 2015, το οποίο, πιθανότατα, δεν θα διεξαχθεί στην Ουκρανία, λόγω της έκρυθμης κατάστασης. Η συνεργασία της Εθνικής με τον Κατσικάρη, θα έχει αίσιο τέλος, καθώς ο Ελληνας τεχνικός φέρεται να έχει αποδεχτεί το πλαίσιο που του έχει τεθεί από την ομοσπονδία.

• Μειωμένες εξακολουθούν να είναι οι πιθανότητες συμμετοχής του Βασίλη Σπανούλη στον μεθαυριανό, εκτός έδρας αγώνα με την Μπαρτσελόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή