H επιστροφή του Ομπράντοβιτς

H επιστροφή του Ομπράντοβιτς

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ερχομός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς το μεσημέρι στην Αθήνα, με την αποστολή της Φενέρμπαχτσε και ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Παναθηναϊκό, τείνει να μετατραπεί σε… λαϊκό προσκύνημα από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αλλά δεν αποπροσανατολίζει τον αντικειμενικό στόχο των «πρασίνων» που δεν είναι άλλος από την έκτη νίκη στη φάση των «16». Οι αναμνήσεις των φίλων του «τριφυλλιού» από τη 13χρονη επιτυχημένη παρουσία του «Ζοτς» στον πάγκο της ομάδας θα «ξυπνήσουν» ξανά, αύριο το βράδυ, όταν ο Σέρβος πολυνίκης τεχνικός θα μπεί, ως αντίπαλος αυτή τη φορά, στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Μπορεί ο Ομπράντοβιτς να μην… μπερδέψει τους πάγκους, αλλά είναι βέβαιο ότι θα νιώσει ρίγη συγκίνησης για την αποθέωση που θα γνωρίσει από την εξέδρα, ως αναγνώριση στη μεγάλη προσφορά του.

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, ο δημιουργός νίκησε το δημιούργημά του (77-72), αλλά αύριο ο Ομπράντοβιτς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως η έδρα του ΟΑΚΑ θα είναι πολύ δύσκολη για τους παίκτες του και ήδη τους έχει μιλήσει για τη συγκέντρωση που θα πρέπει να έχουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Τέσσερις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα, η κρισιμότητα του αποτελέσματος είναι πολύ μεγάλη, καθώς ο Παναθηναϊκός, η Φενέρ και η Μάλαγα που ισοβαθμούν (5 νίκες-5 ήττες), καθώς και ο Ολυμπιακός, θέλουν να γίνουν κάτοχοι της 3ης και της 4η θέσης του ομίλου που θα οδηγήσουν στα πλέι οφ. Οι «πράσινοι», εκτός από τη νίκη, θα πρέπει να φτάσουν και σε διαφορά 6 πόντων για να υπερτερούν σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας με τη Φενέρ.

Πιθανή νίκη του Παναθηναϊκού θα συμφέρει βαθμολογικά και τον Ολυμπιακό, εφόσον πετύχει το 4/4 στις τελευταίες αγωνιστικές.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον μεθαυριανό αγώνα με τη Λαμποράλ, στο ΣΕΦ, άρχισε με την ευχάριστη είδηση της συμμετοχής του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ύστερα από 3 εβδομάδες δείχνει να ξεπερνά το πρόβλημα της τενοντίτιδας. Η οριστικοποίηση της επιστροφής του αρχηγού θα κριθεί στην αυριανή προπόνηση, ενώ, αντίθετα, ο Γιώργος Πρίντεζης εξακολουθεί να νιώθει πόνο στη μέση του και χθες προπονήθηκε για συγκεκριμένο διάστημα και αποχώρησε.

Εκτός προπόνησης έμεινε ο Δημήτρης Κατσίβελης, λόγω ίωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή