Ζ. Ομπράντοβιτς: «Εχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο»

Ζ. Ομπράντοβιτς: «Εχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανοιχτή πρόσκληση του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την επιστροφή του στον «πράσινο» πάγκο, το ερχόμενο καλοκαίρι, προσκρούει αρχικά στο «δεν μπορώ» του Σέρβου τεχνικού, παρά στη θέληση για θετική ανταπόκριση. Η χθεσινή άφιξη του Ομπράντοβιτς στην Αθήνα, με την αποστολή της Φενέρμπαχτσε για το σημερινό κρισιμότατο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό (21.45) για τη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, συνδυάστηκε με το πρώτο επίσημο κάλεσμα από τον πρόεδρο της πρώην ομάδας του, ενάμιση χρόνο μετά τον «χωρισμό» τους.

«Πρέπει το συντομότερο να επιστρέψει μια για πάντα στο σπίτι του, ώστε να ολοκληρωθεί ο στόχος του να ξεπεράσουμε τη Ρεάλ σε ευρωπαϊκούς τίτλους», ήταν η δήλωση του Δ. Γιαννακόπουλου. Ο Ομπράντοβιτς, που συναντήθηκε με τον Γιαννακόπουλο στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, απάντησε μετά την προπόνηση της Φενέρ: «Είναι ένας άνθρωπος που σέβεται τον λόγο της τιμής του και εκτιμώ ό,τι είπε για εμένα. Αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς και να λέμε την αλήθεια, έχω ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε». Η εξαγορά του συμβολαίου του Ομπράντοβιτς είναι πλέον μονόδρομος για την υλοποίηση της «πράσινης» πρότασης και εφόσον δεχτεί η διοίκηση της Φενέρ.

Η συναισθηματική φόρτιση θα είναι πολύ έντονη για τον «Ζοτς», όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος: «Θα είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και θα προσπαθήσω να τη διαχειριστώ. Περιμένω να αρχίσει το παιχνίδι για να παίξουμε».

Τα αισθήματα και οι αναμνήσεις των «πράσινων» και του Ομπράντοβιτς, όμως, πρέπει να μείνουν στην άκρη και των δύο πάγκων, μετά το εναρκτήριο τζάμπολ, γιατί η πραγματικότητα προστάζει την αναγκαιότητα της νίκης και για τους δύο στη διεκδίκηση της πρόκρισης για τα πλέι οφ. O Φραγκίσκος Αλβέρτης, που θα έχει στη διάθεσή του τον Ράμελ Κάρι, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να «μπερδέψει» τα αισθήματα του παρελθόντος με τον στόχο του ΠΑΟ στον σημερινό αγώνα: «Ξέρουμε τι είναι ο Ζέλικο για τον Παναθηναϊκό σε αυτά τα 13 χρόνια που περάσαμε μαζί του. Πρέπει να αφήσουμε κάθε τι έξω από τη λογική του παιχνιδιού, να μείνουμε συγκεντρωμένοι μέσα στις τέσσερις γραμμές και να κάνουμε αυτό που έχουμε σχεδιάσει».

Τα εισιτήρια του αγώνα εξαντλήθηκαν, ενώ στην ανάπαυλα των ημιχρόνων ο Ομπράντοβιτς θα τιμηθεί από τη διοίκηση της ΚΑΕ.

• Στον Ολυμπιακό και ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Λαμποράλ, ο Σπανούλης συνέχισε τις προπονήσεις, ενώ αντίθετα ο Πρίντεζης αποχώρησε για δεύτερη φορά.

• «Θέλουμε το Ευρωμπάσκετ του 2015 υπό προϋποθέσεις. Αν το αντέχουμε οικονομικά, θα το κάνουμε, χωρίς να πτωχεύσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γ. Βασιλακόπουλος, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Ηλείας για την πιθανή ανάληψη της διοργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή