Εγινε η αρχή με τον Πρίντεζη

Εγινε η αρχή με τον Πρίντεζη

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επέκταση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Γιώργο Πρίντεζη μέχρι το καλοκαίρι του 2017 επιβεβαιώνει την πρόθεση της «ερυθρόλευκης» διοίκησης να διατηρήσει τον κορμό των Ελλήνων παικτών που διαθέτει, ώστε να τους αξιοποιήσει στο ζενίθ της καριέρας τους. Ο Ολυμπιακός ανανέωσε το συμβόλαιο του Πρίντεζη έναν χρόνο νωρίτερα από την ολοκλήρωσή του, ενώ ο παίκτης «πάγωσε» το ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί από δυο τουρκικές ομάδες και αποδέχτηκε μικρή μείωση στις ετήσιες αποδοχές του (θα λάμβανε 950.000 ευρώ την επόμενη περίοδο). Ταυτόχρονα εξασφάλισε συνολικά τις αποδοχές του για την επόμενη τριετία και συνεχίζει στην ομάδα με την οποία έχει δεθεί ψυχολογικά. Οι επόμενες κινήσεις του Ολυμπιακού για την ανανέωση συμβολαίων στους Ελληνες παίκτες αφορούν τον Μάντζαρη και τον Σλούκα. Για τον πρώτο, το πεδίο των διαπραγματεύσεων είναι «θολό», όπως διαφάνηκε από τις δυο προηγούμενες συναντήσεις, στις οποίες έχει διαπιστωθεί κοινή πρόθεση ανανέωσης, αλλά υπάρχει απόσταση στο οικονομικό και ενώ υπάρχει ακόμη ένας χρόνος συμβολαίου. Είναι πιθανό να μην υπάρξει συμφωνία για την επέκταση συμβολαίου του Μάντζαρη και να ισχύσει το υπάρχον συμβόλαιο, με τη διοίκηση να αρνηθεί την παραχώρησή του. Σύμφωνα με ιταλική ιστοσελίδα, ο Ολυμπιακός έχει ενδιαφερθεί για τον Αμερικάνο πλέι μέικερ Κέρτις Τζέρελς που στέφθηκε πρωταθλητής Ιταλίας με την Αρμάνι, αλλά δεν θα παραμείνει κάτοικος Μιλάνου, ενώ έχει βολιδοσκοπηθεί και από την Ούνικς Καζάν, της οποίας την τεχνική ηγεσία ανέλαβε προσφάτως ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Για τον Σλούκα, οι προδιαγραφές υπογραφής νέου συμβολαίου μέχρι το 2017 είναι θετικές και απομένει να επισημοποιηθούν. Στο μεταγραφικό «μέτωπο» των Αμερικανών παικτών, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τον πρώην σέντερ του Ηλυσιακού Οθέλο Χάντερ, αλλά δεν έχει προχωρήσει στην ολοκλήρωση της απόκτησής του, αναζητώντας καλύτερη επιλογή.

• Το εισιτήριο διαρκείας του για τους αγώνες του Αρη στο επόμενο πρωτάθλημα παρέλαβε ο Νίκος Γκάλης στα γραφεία της ΚΑΕ, αποτελώντας τον δυνατότερο «μαγνήτη» για να ακολουθήσουν οι φίλαθλοι της ομάδας τον ίδιο δρόμο αγοράς εισιτηρίων διαρκείας και οικονομικής ενίσχυσης των «κιτρινόμαυρων». «Είναι παράκληση προς όλους να επιστρέψουν στο γήπεδο. Πιστεύω ότι σιγά σιγά η ομάδα θα βρει τον δρόμο της. Χωρίς τον κόσμο της, δεν μπορεί να γίνει μεγάλη ξανά. Θα είμαι κι εγώ κοντά όσο μπορώ, να βοηθήσω την ομάδα», ανέφερε ο Νίκος Γκάλης.

• Στο καλοκαιρινό καμπ των Ατλάντα Χοκς (11-21/7) θα συμμετάσχει ο Μάικ Μπράμος και θα προσπαθήσει να ελκύσει το ενδιαφέρον της ομάδας του ΝΒΑ. Ενας άλλος πρώην παίκτης του ΠΑΟ, ο Γιόνας Ματσιούλις, φέρεται να έχει δεχτεί προτάσεις από την ΤΣΣΚΑ, την Ούνικς Καζάν και εσχάτως τη Γαλατασαράι, σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα.

• Με τον Ολυμπιακό στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας (μαζί με ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ) και τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο γκρουπ (Μακάμπι, Βαλένθια, Αναντόλου Εφές) θα γίνει η κλήρωση των ομίλων της επόμενης Ευρωλίγκας, την ερχόμενη Πέμπτη.

• Νικηφόρα πρεμιέρα στο τουρνουά «Γιώργος Κολοκυθάς» στο Ηράκλειο έκανε η Εθνική Νέων που επικράτησε της Τσεχίας με 76-63, έξι ημέρες πριν από την έναρξη του Ευρωμπάσκετ της Κρήτης. Επόμενος αντίπαλος θα είναι σήμερα η Γαλλία (19.00).

• H Εθνική Νέων Γυναικών ηττήθηκε στον πρώτο της αγώνα στο Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στο Ούντινε της Ιταλίας από τη Λεττονία με 56-69. Τα κορίτσια του Γιώργου Βελισσαράκου σήμερα θα αντιμετωπίσουν στις 17.15 την Ισπανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή