Τζάμπολ στο Ευρωμπάσκετ Νέων

Τζάμπολ στο Ευρωμπάσκετ Νέων

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε τη συμπαράσταση των φιλάθλων της Κρήτης που αναμένεται να βρεθούν στις κερκίδες του γηπέδου «Δυο Αοράκια» του Ηρακλείου και κόντρα στην κακοτυχία που την ακολούθησε, μέχρι και την ολοκλήρωση της προετοιμασίας της, με τον τραυματισμό του Παπαπέτρου (διάστρεμμα), η Εθνική Νέων αρχίζει σήμερα την προσπάθεια διάκρισής της στο Ευρωμπάσκετ, αντιμετωπίζοντας (19.00), τη Λιθουανία. Η Κρήτη φιλοξενεί το «αύριο» του ευρωπαϊκού μπάσκετ και οι είκοσι Εθνικές ομάδες που βρίσκονται στην αφετηρία της διοργάνωσης, θα παρουσιάσουν τους καλύτερους παίκτες που θα πρωταγωνιστήσουν και σε επίπεδο ανδρών, τα επόμενα χρόνια.

Η ελληνική ομάδα έχει δεδομένη φιλοδοξία διάκρισης και καλείται να πιστοποιήσει το ομαδικό ταλέντο που διαθέτει με την ανθεκτικότητα, την αντοχή και τη δυναμικότητα που απαιτούν τα δέκα βήματα που πρέπει να κάνει για να φτάσει μέχρι το βάθρο των μεταλλίων. Ο τραυματισμός του Παπαπέτρου, ο οποίος δεν θα παίξει στους τρεις πρώτους αγώνες του Α΄ ομίλου και πιθανότατα θα επανεμφανισθεί στη φάση των 12 ομάδων, αλλάζει τα σχέδια του προπονητή, Κώστα Μίσσα για τη σύνθεση της αρχικής πεντάδας και ταυτόχρονα πεισμώνει τους άλλους παίκτες του για να καλύψουν όσο το δυνατόν επαρκέστερα, το κενό του τραυματία παίκτη. Οι ήττες στα δύο τελευταία φιλικά της προετοιμασίας, ήταν εποικοδομητικές για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, καθώς αποτελεί πάγκοινη εκτίμηση ότι η αμυντική λειτουργία των Νέων, θα είναι το υπ’ αριθμόν ένα κριτήριο για την πορεία της στο Ευρωμπάσκετ της Κρήτης. Το σημερινό αποτέλεσμα θα κρίνει, πιθανότατα και την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ στον άλλο αγώνα θα παίξουν Μ. Βρετανία – Λεττονία.

Στη συνέντευξη παρουσίασης της διοργάνωσης που έδωσαν το «παρών» οι αντιδήμαρχοι Ηρακλείου και Ρεθύμνου, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Π. Τσαγκρώνης τόνισε ότι ο ελληνικός στόχος είναι ο συνδυασμός της καλής οργάνωσης και φιλοξενίας με την αγωνιστική πορεία της Εθνικής Νέων.

• Νέα δεδομένα υπήρξαν στις διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με τον Αμερικανό σέντερ, Οθελο Χάντερ και οι δύο πλευρές βρίσκονται, ξανά, κοντά σε συμφωνία, ενώ και στην περίπτωση του Αμερικανού γκαρντ, Κάρλον Μπράουν, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τον πρώτο λόγο απόκτησής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή