Kλήρωση-κόλαση για τον ΠΑΟ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπος με πέντε εθνικές πρωταθλήτριες, θα βρεθεί ο Παναθηναϊκός στην εκκίνηση της επόμενης Ευρωλίγκας και θα έχει σαφώς υψηλότερο βαθμό δυσκολίας για την πρόκρισή του στη φάση των «16» ομάδων, συγκρινόμενος με τον Ολυμπιακό που είναι το λογικό φαβορί ακόμα και για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου του. Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι μπορεί να «διασταυρωθούν» και πάλι στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας, αναλόγως με τη θέση που θα καταλάβουν, ύστερα από τα 10 παιχνίδια που θα δώσουν στην πρώτη φάση των ομίλων.

Για τον Παναθηναϊκό, ύστερα από τη γνωστοποίηση των αντιπάλων του που είναι η Μπαρτσελόνα, η Φενέρμπαχτσε, η Αρμάνι Μιλάνου, η Μπάγερν Μονάχου και η πολωνική Τούροφ, αποτελεί αναγκαιότητα η μεταγραφική ενίσχυσή του. Οι «πράσινοι» θα παίξουν οκτώ σπουδαία ντέρμπι, εντός και εκτός έδρας, καθώς εκτός από την Μπαρτσελόνα και τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που στοχεύουν στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, η Αρμάνι δικαιούται σύμφωνα με την περσινή, ευρωπαϊκή πορεία της και ως νέα πρωταθλήτρια Ιταλίας να έχει υψηλές βλέψεις και αναμένεται ιδιαίτερα δυνατή, ενώ και η Μπάγερν, ειδικά, από τα αποτελέσματα των πέντε αγώνων του Μονάχου, θα διεκδικήσει την πρόκριση, όπως έκανε και πέρυσι.

Ο Ολυμπιακός που διατηρεί τα 3/4 της περσινής ομάδας του και υπερτερεί στην ποιότητα και στην εμπειρία των παικτών του, θα αντιμετωπίσει δύο ισπανικές ομάδες (Βαλένθια, Λαμποράλ Κούτσα), την τουρκική Γκαλατάσαραϊ, τον Ερυθρό Αστέρα και τη λιθουανική Νεπτούνας που θα είναι πρωτοεμφανιζόμενη στη διοργάνωση. Αναμφίβολα, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να πρωταγωνιστήσουν, εφόσον δεν έχουν απρόοπτα σοβαρών τραυματισμών σε βασικά στελέχη τους και όπως συνέβη στην πρώτη φάση της περσινής Ευρωλίγκας, να πραγματοποιήσουν πειστικές εμφανίσεις και να πετύχουν τις περισσότερες δυνατές νίκες.

Στον Α΄ όμιλο ξεχωρίζουν η Ρεάλ Μαδρίτης και η παραδοσιακότερη τουρκική ομάδα, Εφές Αναντολού που έχει νέο προπονητή τον Ντούσαν Ιβκοβιτς και ενισχύεται μεταγραφικά, ενώ συμμετέχουν η Ζαλγκίρις, η ρωσική Νίζνι, η ιταλική Σάσαρι και η νικήτρια των προκριματικών.

Στον Β΄ όμιλο, η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι, παρά τη φυγή του Αμερικανού τεχνικού, Ντέιβιντ Μπλατ και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θα διεκδικήσουν τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ οι άλλες δύο θέσεις που οδηγούν στη φάση των «16», θα διεκδικηθούν από ισοδύναμες ομάδες, όπως η Μάλαγα, η Αλμπα Βερολίνου, η Τσεντεβίτα και η γαλλική Λιμόζ που επέστρεψε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ύστερα από 14 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή