Ανακάτεψε την τράπουλα ο Κατσικάρης

Ανακάτεψε την τράπουλα ο Κατσικάρης

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ομογενειακή ενίσχυση από το ΝΒΑ, με το δίδυμο Καλάθη και Κουφού που επιστρέφουν ύστερα από δύο χρόνια απουσίας, καθώς και η νέα προσθήκη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για την εθνική ομάδα μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, όπου θα υπάρξει απουσία τεσσάρων βασικών στελεχών της. Ο Φώτης Κατσικάρης που έχει αναλάβει τη δύσκολη αποστολή της διεκδίκησης νέων διακρίσεων της ελληνικής ομάδας, απέκλεισε για λόγους σωματικής και ψυχολογικής ξεκούρασης, όπως ζήτησαν, τους Σπανούλη, Περπέρογλου, Σχορτσιανίτη και Μαυροκεφαλίδη, ενώ ήταν θέμα επιλογής του ο αποκλεισμός του Αντώνη Φώτση. Απαντες έχουν προσφέρει επί σειρά ετών στην καταξίωση της εθνικής ομάδας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, και ο Κατσικάρης σεβάστηκε τα αιτήματα που έθεσαν, ενώ για τον Φώτση, παραδέχτηκε ότι ήταν η δυσκολότερη απόφαση της καριέρας του.

Από την παλιά «φουρνιά», ο Νίκος Ζήσης δικαιώνει για μία ακόμη χρονιά τον χαρακτηρισμό του «στρατιώτη» και δικαιωματικά θα φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ τον πλαισιώνουν οι Μπουρούσης και Πρίντεζης. Ο «κορμός» της Εθνικής συμπληρώνεται από τρεις παίκτες που έχουν διαγράψει καριέρα εκτός του ελληνικού πρωταθλήματος, τα τελευταία χρόνια. Βασιλειάδης, Καϊμακόγλου και Βουγιούκας έχουν δοκιμαστεί στο ανταγωνιστικό επίπεδο του Γιούρο Καπ και έχουν δεδομένες προδιαγραφές ενίσχυσης της εθνικής ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό της φετινής προεπιλογής στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ότι από τις 16 κλήσεις των διεθνών παικτών, οι εφτά αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές ομάδες, οι τρεις στο ΝΒΑ και η… μειοψηφία των έξι στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η «χρυσή» Εθνική Νέων του 2009 θα ενισχύσει την εκπροσώπησή της στην ανδρική ομάδα, αφού πλην των Παπανικολάου, Μάντζαρη, Σλούκα κλήθηκαν οι Γιάνκοβιτς και Μπόγρης.

Ο Κατσικάρης δημιούργησε και μια μικρή κατηγορία… επιβράβευσης για την καλή αγωνιστική περίοδο που είχαν τέσσερις παίκτες, όπως οι Αθηναίου και Τσαϊρέλης, ενώ το ίδιο κριτήριο ίσχυσε για τους Μπόγρη και Γιάνκοβιτς.

Η επιστροφή του Καλάθη στη θέση του πλέι μέικερ και εφόσον δεν υπάρξει πρόβλημα τιμωρίας του και από την παγκόσμια ομοσπονδία για τη χρήση αμφεταμίνης, όπως συνέβη στο ΝΒΑ με τον αποκλεισμό των 20 αγώνων, θα αποτελέσει εγγύηση ποιότητας στη θέση του πλέι μέικερ, ενώ και ο Κώστας Κουφός, διαθέτοντας την εμπειρία της θητείας του στο ΝΒΑ, θα δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες προσφοράς στη θέση του σέντερ. Η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση και των δύο ομογενών παικτών, όπως συνέβη έστω σε λίγους αγώνες των Μέμφις Γκρίζλις στην περυσινή περίοδο του ΝΒΑ, είναι σημείο-κλειδί ειδικά στην εφαρμογή του «πικ εν ρολ» από τον Κατσικάρη, όπως τόνισε και ο ίδιος στην πλήρη ανάλυση των επιλογών που έκανε.

«Ολοι μπορούν να μας βοηθήσουν στο αμυντικό κομμάτι, που είναι το βασικό ζητούμενο, και αφού το καταφέρουμε αυτό, να το μεταφράσουμε σε ταχύτητα στην επιθετική μας παρουσία. Καλάθης και Κουφός γνωρίζονται αγωνιστικά και αυτό θα είναι θετικό για το παιχνίδι μας», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

• Με μία εύστοχη βολή του Διαμαντάκου στα 19 δευτερόλεπτα και παρά τις δύο άστοχες βολές του Καμπερίδη (3΄΄), η Εθνική Νέων νίκησε 70-69 τη Σερβία (αστόχησε ο Αντριτς σε λέι απ) στον πρώτο αγώνα της για τη φάση των «12» του Ευρωμπάσκετ U20 που διεξάγεται στο Ηράκλειο και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς, καθώς δεν μετέφερε νίκη από την πρώτη φάση (δύο βαθμοί). Σήμερα (19.15, Μακεδονία TV) θα αντιμετωπίσει την Ισπανία και αύριο τη Σλοβενία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή